News

Satul din România unde se înghesuie turiștii de Rusalii. E încărcat de tradiții și inclusiv străinii vor să ajungă aici

Cum sărbătoresc turiştii veniți din toate colţurile lumii Rusaliile. Satul din România cu tradiții respectate cu sfințenie
18.06.2024 | 00:45
Satul din Romania unde se inghesuie turistii de Rusalii E incarcat de traditii si inclusiv strainii vor sa ajunga aici
Oameni din toate colțurile lumii vin să petreacă Rusaliile într-un sat maramureșean de poveste. Unde se află destinația. Sursa foto: Colaj foto / Observator / ro.romania-active.com
ADVERTISEMENT

Pentru vacanța de Rusalii, încă sunt disponibile cazări în pitorescul sat Breb. Cei mai determinați să vină sunt turiștii străini, care ajung aici indiferent de sezon. Tradițiile locale, peisajele deosebite și bucatele savuroase îi fac pe mulți să revină.

Satul de poveste din România unde petrec turiști veniți din toate colțurile lumii

La această pensiune autentică din Breb, doar jumătate din camere sunt ocupate. Majoritatea turiștilor așteptați la sfârșitul săptămânii sunt din București și Constanța, scrie Observator. 

ADVERTISEMENT

„Nu ne facem griji pentru că ne mai odihnim ca să avem putere pentru lunile iulie şi august când avem foarte mulţi. Când şi-au făcut rezervări turiştii pe care îi aveţi acum de Rusalii? Cam din luna februarie, martie”, spune pentru Observator Ileana Bozai, administrator pensiune.

Frumusețea satului maramureșean îi impresionează profund pe vizitatorii străini în această perioadă. Străduțele pietruite, mâncarea tradițională și ospitalitatea localnicilor îi conving pe mulți să se întoarcă.

ADVERTISEMENT

„E foarte frumos şi, în special, toţi oamenii sunt foarte prietenoşi. Te simţi binevenit. Este pentru prima dată de când sunt aici, dar şi pentru câteva zile sunt atât de multe lucruri de văzut. Cred că ar fi drăguţ să vizitez şi în alte anotimpuri”, mărturiseşte Elise, o turistă din Olanda.

Cât costă să petreci Rusaliile în Maramureș

Pentru vacanța de Rusalii, costul unui pachet turistic este de 350 de lei pe noapte pentru o cameră, incluzând și demipensiunea, mai arată sursa citată. Contra cost suplimentar, turiștii pot face plimbări cu trăsura trasă de cai sau pot participa la seri animate de ceterași.

ADVERTISEMENT

Mai ales în perioada sărbătorilor pascale oamenii au venit chiar din Thailanda în Maramureș. Interesul și aprecierea pentru obiceiurile unice ale regiunii au fost trezite și în rândul unui grup de vizitatori din Thailanda, care au ales România ca destinație exotică pentru sărbătorile pascale.

 „Mi-am adus familia aici pentru că România, pentru noi, este exotică şi e un nou mod de a descoperi lumea”, a spus turista Thailandeză pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Atmosfera a fost de sărbătoare autentică, acompaniată de muzică și dansuri populare, iar biserica de lemn din comuna Desești a fost martora solemnă a acestui spectacol cultural, conform Observator.

Localnicii și turiștii, îmbrăcați în costume tradiționale, au adus coșuri pline cu bunătăți, de la cârnați, pască și ouă încondeiate, până la savurosul drob de miel și șoldul fraged de miel la proțap.

ADVERTISEMENT