Life

Satul din Statele Unite care se numește România. Are case părăsite și străzi fără asfalt, iar locuitorii n-au auzit în viața lor de țara noastră

Localitatea americană ce poartă denumirea de România. Are multe locuințe abandonate, străzi pietruite și nimeni nu știe de țara noastră.
21.06.2024 | 21:30
Satul din Statele Unite care se numeste Romania Are case parasite si strazi fara asfalt iar locuitorii nau auzit in viata lor de tara noastra
Localitatea americană ce poartă denumirea de România. Are multe locuințe abandonate, străzi pietruite și nimeni nu știe de țara noastră. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Satul din Statele Unite care se numește România. Are case părăsite și străzi fără asfalt, iar locuitorii n-au auzit în viața lor de țara noastră. Zona este una izolată, foarte aproape de Washington, în statul Pennsylvania.

Localitatea americană ce poartă denumirea de România. Are multe locuințe abandonate, străzi pietruite și nimeni nu știe de țara noastră

Localitatea americană ce poartă denumirea de România. Are multe locuințe abandonate, străzi pietruite și nimeni nu știe de țara noastră. Oamenii care trăiesc aici duc o existență liniștită, istoria locului datând din anul 1875.

ADVERTISEMENT

Satul nu are nicio legătură cu România, singura asemănare fiind numele pe care îl poartă. Dezvăluirea a fost făcută de vloggerii Andreia și Ionuț Chiperi, care au un canal pe Youtube intitulat Haihui în doi. Cei doi sunt extrem de apreciați și printre cei mai urmăriți.

Cuplul originar din Bucovina a ajuns în această zonă din Statele Unite ale Americii după un drum destul de lung. Creatorii de conținut au luat trenul din Chicago până în Washington D.C. Au călătorit timp de 18 ore, iar din capitală au închiriat o mașină.

ADVERTISEMENT

Au condus vreme de 3 ore și jumătate pentru a ajunge în satul România, unde nu au găsit niciun fel de cazare. Încă de la intrarea în localitate vloggerii au observat foarte multe locuințe în care nu mai stă nimeni.

Oamenii sunt foarte discreți și multă lume evită să se mute în acest sat pentru că salariile sunt foarte mici. Cei mai mulți preferă să se stabilească în alte zone din Statele Unite ale Americii, unde pot avea un trai decent.

ADVERTISEMENT

Satul România, fără legătură cu țara noastră

„Satul în sine este destul de izolat, de aceea probabil că nici nu există asfalt și de aceea e bine să vii vara aici dacă vrei să-l vezi. În iunie 1875, un om de afaceri pe numele lui Philip Roman, se stabilește aici și deschide o mină.

Odată cu el, au venit în jur de 100 de oameni să lucreze aici, printre care mulți italieni, așa cum am aflat de la rezidenții satului. Așadar, numele nu are nicio legătură cu România.

ADVERTISEMENT

Provine de la numele primului locuitor al acestei așezări, și anume Philip Roman. Satul a fost depopulat pentru că era considerat misterios, bântuit, în vremurile de demult. Casele au luat foc în mod misterios.

Oamenii au murit, fie s-au sinucis sau s-au omorât între ei. Au fost găsite foarte multe cadavre și de aici această idee. Frumoasă zona, liniștită, doar că nu prea vezi oameni”, au povestit Andreia și Ionuț Chiperi pe Youtube.

ADVERTISEMENT
Tags: