Life

Satul în care locuitorii au doar un rinichi. Motivul terifiant pentru care oamenii sunt așa

Satul unde aproape toți locuitorii mai au un singur rinichi. Localnicii de aici sunt cunoscuți în lumea întreagă, iar povestea lor este una tristă.
06.07.2024 | 21:16
Satul in care locuitorii au doar un rinichi Motivul terifiant pentru care oamenii sunt asa
Satul unde locuitorii mai au un singur rinichi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții am auzit, măcar o dată, expresia ”a-ți vinde un rinichi”. Aceasta semnifică faptul că un lucru este mult prea scump pentru a ți-l permite. Din păcate, în lume, există un sat unde toți locuitorii au rămas cu un singur rinichi. Iată cum s-a ajuns aici.

Sărăcia extremă îi împinge pe locuitorii din Hokse să își vândă rinichii

Satul Hokse din Nepal este cunoscut în lumea întreagă. Poveștile legate de el nu sunt unele fericite, mai ales dacă ne raportăm la faptul că i se mai spune și ”Satul Rinichilor”.

ADVERTISEMENT

Această denumire nu este deloc una întâmplătoare. ”Satul Rinichilor” provine de la obiceiul pe care oamenii locului îl practică de ani de zile și anume, vânzarea rinichilor.

Această practică prezintă, de fapt, o realitate dură, oamenii fiind nevoiți să facă asta din cauza sărăciei extreme. Locuitorii din Hokse abia au bani să trăiască de azi pe mâine, iar asta îi împinge la gesturi extreme.

ADVERTISEMENT

Satul Hokse este mic și izolat, iar oamenii de aici deja s-au obișnuit cu faptul că nu vor duce niciodată o viață mai bună. Din nefericire, tristețea și situația lor precară este un motiv de bucurie pentru traficanții de organe.

Traficanții de organe fac parte din rețele internaționale care caută mereu oameni dispuși să renunțe la rinichi. În Hokse, aproape că nu mai este locuitor care să aibă ambii rinichi, semn că sărăcia își pune puternic amprenta asupra lor.

ADVERTISEMENT

Din disperarea de a scăpa de sărăcie, mulți localnici din ”Satul Rinichilor” mult în urma donării organelor

Din păcate, nici după ce își vând un rinichi nu devin mai bogați. Mulți pică în mirajul îmbogățirii de pe urma rinichiului și nu își dau seama că, de cele mai multe ori, sunt doar niște victime.

Se întâmplă ca donatorii să nu primească sumele de bani promise, însă, nu acesta este cel mai îngrijorător aspect. De multe ori, după ce își donează rinichiul, localnicii din Hokse nu primesc îngrijirile medicale necesare și, drept urmare, au parte de complicații și își pun sănătatea în pericol.

ADVERTISEMENT

Donatorii sunt duși în India, acolo unde sunt internați în clinici private. După ce își donează rinichiul și primesc sumele de bani, aceștia realizează că nu au scăpat de sărăcie. Cei mai mulți dintre ei, abia după procedura medicală își dau seama cât de greu le va fi pe viitor.

În prezent, există mai multe asociații al căror scop este educarea oamenilor din satul Hokse. Se încearcă abordarea problemei legate de sărăcie și găsirea unor soluții care să-i facă pe oamenii din ”Satul Rinichilor” să renunțe la măsura extremă de a-și dona organele.

ADVERTISEMENT