Life

Satul în care oamenii fac bani din pietre. Afacerea neobișnuită din care trăiesc locuitorii

Localitatea unde sătenii vând pietre pentru a face rost de finanțe. Businessul ieșit din comun pentru oamenii din această zonă.
26.05.2024 | 23:15
Satul in care oamenii fac bani din pietre Afacerea neobisnuita din care traiesc locuitorii
Localitatea unde sătenii vând pietre pentru a face rost de finanțe. Businessul ieșit din comun pentru oamenii din această zonă. Sursa foto: odditycentral.com
ADVERTISEMENT

Satul în care oamenii fac bani din pietre. Afacerea neobișnuită din care trăiesc locuitorii. Aceștia au descoperit o sursă de venit destul de profitabilă având în vedere că există o piață de deschidere în această direcție.

Localitatea unde sătenii vând pietre pentru a face rost de finanțe. Businessul ieșit din comun pentru oamenii din această zonă

Localitatea unde sătenii vând pietre pentru a face rost de finanțe. Businessul ieșit din comun pentru oamenii din această zonă situată pe malul râului Yangtze, în provincia Sichuan, din China. Oamenii din satul Hejiaba trăiesc, în general, din agricultură și turism.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea în ultima perioadă au descoperit o nouă sursă de venit. Așa se face că au început undeva în anul 2003 să colecteze și să vândă pietrele de rău pentru tot felul de ornamente, pentru locuințe și birouri.

Nu este vorba de unele mici, care sunt ținute pe post de amulete aducătoare de noroc, ci de pietre mari, de diverse dimensiuni și culori. Acești bolovani grei le aduc oamenilor bani frumoși pentru că sunt mulți care îi colecționează.

ADVERTISEMENT

Aceste pietre de râu colorate și modelate de natură au diferite forme și desene pe suprafața lor. Mai mult, pe unele dintre ele pare că sunt ”desenate” diferite portrete, în timp ce altele au figuri geometrice sau alte ”peisaje”.

Oricum ar fi sunt considerate frumoase de colecționarii din toată China. Cei care ajung în satul Hejiaba sunt dispuși să scoată sume destul de mari din buzunar pentru a le cumpăra de la oamenii care se ocupă cu această afacere.

ADVERTISEMENT

Localnicii se bazează pe experiență și pe cunoștințe pentru a scoate pietrele din apă între februarie și aprilie, când începe sezonul uscat. Sute de săteni scormonesc malurile râului pentru a găsi cele mai valoroase pietre. Ele se curăță și apoi se fixează pe stative de lemn personalizate.

Satul Hejiaba, o sursă de inspirație pentru antreprenorii de pe glob

Satul Hejiaba a devenit într-un timp extrem de scurt o sursă de inspirație pentru antreprenorii de pe glob. Localnicii reușesc să identifice și să vândă aceste pietre încă din anul 2003 când potențialul a fost descoperit prin intermediul unui cuplu.

ADVERTISEMENT

Mai exact, aceștia au vizitat un oraș apropiat de localitate și la plecarea spre casă au luat câțiva bolovani ornamentali. Ulterior, au ajuns să îi vândă la piață pentru o sumă destul de mare pentru nişte simple pietre.

Bolovanii sunt scoși din aproximativ 10 kilometri de maluri cu pietre colorate. Așadar, materia primă pentru această afacere se găsește din abundență. Potrivit desprelume.ro, satul din China generează cu această afacere în fiecare an aproximativ 20 de milioane de yuani.

Asta înseamnă peste trei milioane de dolari. Unele dintre cele mai scumpe pietre ornamentale se vând cu zeci de mii de yuani. Sursa citată anterior mai arată că, o piatră numită „Dificilul drum Shu”, după tiparele de la exterior, a fost scoasă la vânzare cu suma de 100.000 de yuani, adică 15.400 de dolari.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”