Life

Satul în care s-a născut primul copil după 47 de ani. Câte persoane trăiesc, de fapt, în localitate

Localitatea unde a venit pe lume primul bebeluș după o perioadă de 47 de ani. Câți localnici are în prezent și unde se află.
24.11.2022 | 16:14
Satul in care sa nascut primul copil dupa 47 de ani Cate persoane traiesc de fapt in localitate
Localitatea unde a venit pe lume primul bebeluș după o perioadă de 47 de ani. Câți localnici are în prezent. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul în care s-a născut primul copil după 47 de ani. Câte persoane trăiesc, de fapt, în localitatea izolată de lume și pribeagă, care este departe de civilizație. Mai exact, este vorba de un cătun uitat undeva în Transilvania.

Localitatea unde a venit pe lume primul bebeluș după o perioadă de 47 de ani. Câți localnici are în prezent

Șapartoc este un sat la 12 kilometri depărtare de Sighișoara, unde trăiesc foarte puțini oameni. Numărul locuitorilor se ridică la numai 25, în această zonă venind pe lume primul copil după o perioadă de 47 de ani.

ADVERTISEMENT

În această localitate aflate într-o vale din Transilvania stau foarte puțini oameni, majoritatea fiind trecuți deja de vârsta a doua. Acesta este și motivul pentru care bebelușul s-a născut după o vreme atât de îndelungată.

Micuțul a văzut lumina vieții în cătun după ce părinții săi au lăsat în spate stresul cotidian și agitația marilor orașe. Aceștia s-au retras la Șapartoc undeva în urmă cu câțiva ani, chiar dacă sunt izolați de restul lumii.

ADVERTISEMENT

Andreea și Radu sunt cei doi tineri care au ales să se stabilească la țară. Au optat pentru zona respectivă pentru că bărbatul a vizitat-o foarte des cu familia și prietenii pe perioada vacanțelor. Așa cătunul a ajuns să îi intre în suflet.

Visul din copilărie i s-a îndeplinit tânărului care a studiat în Cluj-Napoca, dar a cărei inimă a rămas mereu acasă. În anul 2010 a primit moștenire o casă bătrânească, a renovat-o și a început să locuiască în ea.

ADVERTISEMENT

Locuința a fost recondiționată, poarta sculptată din lemn fiind păstrată. În plus, curtea a fost îngrijită și tinerii au avut grijă să planteze pomi fructiferi, dar și foarte multe legume de sezon.

Cum se numește copilul născut în Șapartoc după 47 de ani

Cei doi părinți sunt fericiți de când a venit pe lume fiul lor, căruia i-au pus numele Zian Moldovan. Băiețelul s-a născut în luna decembrie, în urmă cu un an. Astfel a ridicat numărul de locuitori la 25 de persoane care stau stabilite permanent în zonă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu zeci de ani, satul Șapartoc avea peste 800 de locuitori, însă populația a ajuns să se micșoreze treptat. Potrivit Wikipedia, în cătun există trei biserici, reformată, catolică și ortodoxă. La cea din urmă se țin frecvent slujbe după orânduieli.

În altă ordine de idei, în momentul de față satul face parte din proiectul Via Transilvanica, un traseu de drumeții care începe în Putna și se termină la Drobeta Turnu Severin. Turiștii ajung adesea aici, unde se cazează și admiră peisajul.

ADVERTISEMENT