Life

Satul în care străzile sunt construite pe casele oamenilor. Accesul vehiculelor cu motor este interzis în localitate

Localitatea unde drumurile sunt ridicate pe acoperișurile caselor. Vehiculele cu motor nu au voie să circule în această regiune.
14.06.2023 | 14:50
Satul in care strazile sunt construite pe casele oamenilor Accesul vehiculelor cu motor este interzis in localitate
Localitatea unde drumurile sunt ridicate pe acoperișurile caselor. Vehiculele cu motor nu au voie să circule în această regiune. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Satul în care străzile sunt construite pe casele oamenilor. Accesul vehiculelor cu motor este interzis în localitate, fiind singura regiune unde se aplică această regulă neașteptată. Zona respectivă are o istorie bogată.

Localitatea unde drumurile sunt ridicate pe acoperișurile caselor. Vehiculele cu motor nu au voie să circule în această regiune

Masouleh este localitatea unde drumurile sunt ridicate direct pe acoperișurile caselor. În satul din Iran locuiesc în momentul de față aproximativ 180 de familii, oamenii locuind la kilometri distanță față de alt sat.

ADVERTISEMENT

Vehiculele cu motor nu au voie să circule în această regiune, potrivit omofon.ro. Interdicția se aplică datorită faptului că mașinile nu se pot deplasa pe străzile înguste și pe scările care se pot găsi la fiecare pas.

Satul în trepte are o vechime de peste o mie de ani, primul fiind ridicat în anul 1000 după Hristos. În plus, este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Gilan și reprezintă un loc înfloritor pentru comerțul cu produse din industria fierului.

ADVERTISEMENT

Localitatea, numită adesea și Masuleh, este situată în munții din nordul Iranului și are o arhitectură unică. Este plină de verdeață luxuriantă, casele oamenilor fiind construite stratificat și cât mai sus posibil.

Acest lucru a fost luat în calcul din cauza condițiilor dure de viață de pe terenul din jurul muntelui Alborz. Concret, locuitorii din Masouleh sunt feriți în felul acesta de inundații, casele lor fiind unele peste altele.

ADVERTISEMENT

În plus, clădirile sunt conectate una de cealaltă, curtea unei case este acoperișul locuinței de dedesubt. Străzile din sat sunt construite pe locuințe, comunitatea fiind una foarte unită și oamenii se cunosc bine între ei.

Masouleh, comparat cu alte regiuni din lume

Masouleh este comparat adesea cu alte regiuni și proprietăți similare din lume, printre care se numără: Uranamat din Kang, Abyaneh și Proush din Franța. Satul din Iran poate fi văzut doar dintr-o parte a muntelui.

ADVERTISEMENT

Localitatea este formată din numeroase case de culoare galbenă sau bej. Acestea sunt stivuite una peste alta, spațiul localnicilor fiind unul destul de limitat. Oamenii sunt foarte relaxați și pot fi văzuți mereu pe străzi.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!