News

Satul unde aproape fiecare om și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei. Locuitorii au fost păcăliți că le va crește la loc

Într-un sat de pe glob, aproape fiecare om și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei. Cum au fost păcăliți locuitorii de aici?
23.06.2024 | 20:00
Satul unde aproape fiecare om sia vandut un rinichi din cauza saraciei Locuitorii au fost pacaliti ca le va creste la loc
Satul unde aproape fiecare om și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul unde aproape fiecare om și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei există. Mai mult de atât, oamenii de aici au ajuns să fie păcăliți. Li s-a spus că le va crește la loc, iar mulți au crezut asta.

Satul unde aproape fiecare om și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei

Este vorba despre satul Hokse din Nepal, care este cunoscut sub numele de Valea Rinichilor. Motivul? Aproape fiecare gospodărie a vândut un organ uman. Acum, sărăcia alimentează o altă criză de sănătate în această țară, iar rinichii se află din nou în centrul acesteia.

ADVERTISEMENT

De ce și-a vândut aproape fiecare om un rinichi? Se pare că educația este de vină, dar și sărăcia. Oamenii au crezut că pot face rost de bani și că sănătatea lor nu va fi afectată de o astfel de decizie.

Brokerii vizitează zona de ani de zile, convingându-i pe oameni să se despartă de un organ, în ciuda faptului că acest lucru este ilegal. „Este imposibil de numărat câți au făcut-o. Peste tot, în acest sat, în acel sat, atât de mulți oameni și-au vândut rinichii”, povestesc localnicii, conform Sky News.

ADVERTISEMENT

Cum se întâmplă acest lucru?Localnicii au încercat cu disperare să scape de această situație în ultimii ani. Unii spun că au fost exploatați, alții susțin că li s-a spus chiar că rinichii le vor crește din nou. De cealaltă parte, unii au murit ca urmare a ceea ce li s-a întâmplat.

Iar acum, în mod tragic, o nouă criză bate la ușă,  cu rinichii din nou în centrul ei. Un număr tot mai mare de nepalezi au ales să lucreze în străinătate, în statele din Golf și în Malaezia, pentru a face mai mulți bani pentru familiile lor de acasă. Dar acest lucru vine cu propriile sale riscuri.

ADVERTISEMENT

Cum ajung să fie păcăliți oamenii

Bărbați tineri, cândva sănătoși, se întorc în Nepal și au nevoie disperată de un transplant de rinichi. Unii oameni de știință spun că acesta este rezultatul expunerii la căldură extremă și deshidratare severă.

Satul unde aproape fiecare om și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei este cunoscut și la nivel mondial pentru asta. Viața oamenilor se degradează de la o zi la alta, iar unii trăiesc un adevărat calvar.

ADVERTISEMENT

Cei de la Sky News au prezentat povestea unui bărbat de-a dreptul revoltătoare. În urmă cu câțiva ani, Suman, în vârstă de 31 de ani, era atât de distrus din punct de vedere financiar și emoțional, încât s-a gândit să-și pună capăt zilelor.

El a simțit că nu avea „nicio altă opțiune” decât să călătorească în India pentru a-și vinde rinichiul unei femei care pretindea că este sora sa. A fost un proces obositor din punct de vedere fizic, care l-a marcat. Iar pentru tot, el fost plătit cu 3.000 de lire sterline.

„M-am simțit slăbit și mi-am pierdut cunoștința. Când m-am trezit, mă durea foarte tare. Acum nu mai pot să lucrez și încerc să spun oricui pot să nu-și vândă rinichiul”, a povestit bărbatul. Acesta a recunoscut că nu era sigur de ce se întâmplă.

Iar deși totul este ilegal, iată că traficul de organe este extrem de dezvoltat în această zonă de pe glob. Cei mai mulți oameni însă nu fac acest lucru din plăcere, ci fie de nevoie, fie că se simt obligați.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Soţia lui Ionel Dănciulescu, apariţie răvăşitoare lângă soţul său. Mihaela întoarce toate privirile
Soţia lui Ionel Dănciulescu, apariţie răvăşitoare lângă soţul său. Mihaela întoarce toate privirile
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink