Sporturi

Saul Canelo Alvarez, cel mai bine plătit sportiv al planetei. E mult peste Messi și Ronaldo

17.10.2018 | 22:01
Saul Canelo Alvarez cel mai bine platit sportiv al planetei E mult peste Messi si Ronaldo
ADVERTISEMENT

Saul Canelo Alvarez a devenit noul star al boxului și cel mai bine plătit sportiv al planetei după retragerea lui  Floyd Mayweather. Mexicanul de 28 de ani a semnat un contract uriaș și va câștiga 365 de milioane de dolari în următorii 5 ani. Sportivul este mult peste nivelul unor staruri mondiale precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau LeBron James.

Serviciul de streaming DAZN i-a propus lui Saul Canelo Alvarez un contract în valoare de 365 de milioane de dolari, valabil până în anul 2023. Pugilistul trebuie să lupte în acest interval în 11 meciuri, iar calculele arată că pentru fiecare meci va primi 73 de milioane de dolari. Suma oferită de DAZN este atât de mare încât l-a propulsat pe mexican de pe locul 15 în lume în topul celor mai bine plătiți sportivi până pe prima poziție. Alvarez va juca primul din cele 11 meciuri în luna decembrie 2018, cu Rocky Fielding, la categoria supermijlocie.

ADVERTISEMENT

Saul Canelo Alvarez este cel mai bine plătit sportiv al planetei

“Canelo este cel mai bine plătit sportiv al planetei. E foarte fericit”, a declarat Oscar De la Hoya, care în acest moment este reprezentantul pugilistului mexican. Rețeaua DAZN este nouă pe piața din Statele Unite Americii, prima luptă transmisă fiind cea dintre Anthony Joshua și Alexander Povetkin. Interesant este faptul că Alvarey a ajuns să semneye cu DAZN după ce HBO a decis să nu mai transmită meciuri de box.

“Este o mare realizare pentru Box, pentru Canelo. Vom asista la ceva măreț în acest sport”, a adăugat Oscar De la Hoya. Contractul semnat de Alvarez l-a depășit pe cel de 325 de milioane de dolari semnat de Giancarlo Stanton în 2014, când a fost transferat de la Miami Marlins la New York Yankees.

ADVERTISEMENT