Premier League

Saul, ținta pentru la vară pentru Manchester City. Ce clauză uriașă are înlocuitorul lui Fernandinho

18.02.2019 | 12:16
Saul tinta pentru la vara pentru Manchester City Ce clauza uriasa are inlocuitorul lui Fernandinho
ADVERTISEMENT

Saul Niguez este ținta pentru la vară pentru Manchester City. Internaționalul spaniol de la Atletico Madrid este considerat de antrenorul liderului din Premier League, Pep Guardiola, drept omul potrivit pentru a prelua dificilul rol de mijlocaș la închidere în locul brazilianului Fernandinho. La 33 de ani Fernandinho joacă la fel de bine și fanii spun că atunci când brazilianul nu e pe teren acest lucru se vede în nesiguranța jocului liniei de mijloc a cetățenilor.

Numai că Fernandinho are o vârstă și suporterii i-au cerut lui Guardiola să fie pregătit cu o soluție la fel de bună pentru a-l înlocui pe sud-american. Iar în opinia tehnicianul catalan această soluție a găsit-o la Atletico Madrid în persoana polivalentului Saul Niguez, jucător care poate evolua nu doar la închidere ci și pe benzi, iar la nevoie, în spatele vârfului, având și un șut puternic și precis, prin care a marcat destule goluri.

ADVERTISEMENT

Saul costă numai puțin de 160 de milioane de euro

Numai că pentru a-l avea pe Saul, care mai are ani buni de contract cu Atletico, abia acum un an semnând pe șapte sezoane, Manchester City ar trebui să facă un efort financiar teribil, pentru că singurul mod prin care l-ar putea lua de sub comanda lui Diego Simeone este să achite clauza de eliberare, una foarte mare, pusă de spanioli tocmai pentru a descuraja pe cei care l-ar dori pe Saul.

Saul Niguez ar urma să fie înlocuitorul brazilianului Fernandinho
Saul Niguez ar urma să fie înlocuitorul brazilianului Fernandinho

Manchetser City ar trebui să achite numai puțin de 160 de milioane de euro, o sumă considerată exorbitantă până și pentru un club cu puterea financiară a lui City. Guardiola ar dori să înainteze o ofertă pe la maximum 100 de milioane și eventual un jucător la schimb. Însă va fi greu de crezut că Diego Simeone va spune da, atâta timp cât englezii nu ar acționa clauza, situație în care antrenorul lui Atletico nu ar mai putea face nimic.

ADVERTISEMENT