Fotbal international

VIDEO / Dorit de Steaua, a ajuns şofer! Acum e EROU în Germania

Considerat un timp unul dintre cei mai promiţători atacanţi ai României, Sabrin Sburlea a fost la un pas să se lase de fotbal, la doar 25 de ani! A jucat la Rapid, FC Braşov şi FC Vaslui, dar...
06.04.2015 | 00:01
VIDEO  Dorit de Steaua a ajuns sofer Acum e EROU in Germania

Considerat un timp unul dintre cei mai promiţători atacanţi ai României, Sabrin Sburlea a fost la un pas să se lase de fotbal, la doar 25 de ani! A jucat la Rapid, FC Braşov şi FC Vaslui, dar nu a reuşit niciodată să îşi atingă întregul potenţial. A avut cea mai bună perioadă sub comanda lui Răzvan Lucescu, pentru “stegari”, şi a reuşit chiar să prindă lotul echipei naţionale pentru cîteva meciuri de verificare.

După unele prestaţii excelente la FC Braşov, una chiar la o victorie istorică pe “Ştefan cel Mare”, Gigi Becali anunţa: “Sburlea vine la Steaua din vară, deja m-am înţeles pe Neculaie”. Transferul nu s-a mai făcut, iar cariera lui a luat-o la vale.

Ajunsese şofer în Germania!

Afectat de mai multe accidentări, Sburlea a plecat în Germania după despărţirea de FC Vaslui, iar conform unor surse apropiate fotbalistului ar fi încercat o reprofilare şi a muncit o perioadă ca şofer. “A fost talent, mare talent, păcat că s-a lăsat. Bine, copilul a şi avut probleme la ligamentele piciorului stîng. S-a operat, a revenit pe teren, a jucat cît a jucat, dar problema a recidivat şi, normal, a intrat într-un con de umbră. Văzînd că nu reuşeşte să revină şi, ţinînd cont şi de problemele care au fost la Vaslui, a decis să plece în Germania la clinica unei rude, unchi mi se pare. Lucrează acolo ca şofer, îşi ajută rudele. Nu se pune problema să fi revenit în fotbal, deşi poate joacă prin eşaloanele inferioare, cele de amatori”, a povestit un apropiat al clubului FC Vaslui, ultimul la care a jucat Sburlea în România.

Nici Ciprian Damian, acţionar al clubului FC Vaslui, ajuns acum în insolvenţă, spunea şi el, în toamnă, că şansele ca Sburlea să mai joace fotbal sînt minime. “Nu mai ştiu nimic de Sabrin Sburlea, am înţeles doar că a decis să plece în Germania. Au fost ceva probleme cînd a plecat, nu şi-a luat toţi banii de la patronul echipei. Nu cred că mai joacă fotbal, nu mi-a venit nici o cerere pentru cartea verde. Poate evoluează la amatori. Sincer, îi doresc tot binele din lume, este un băiat cuminte”, povestea Ciprian Damian, fost patron la FC Vaslui, pentru FANATIK.RO, în luna octombrie.

Şansa lui Sburlea, contract la Rostock

Sabrin Sburlea a negat vehement zvonurile şi a dat asigurări că joacă în Germania, în ligile inferioare. Iar norocul i-a surîs la începutul acestui an, cînd a fost transferat de Hansa Rostock, din liga a treia germană. A fost apreciat din prima de oficialii nemţi: “Ne-a arătat în ultimele zile de ce e capabil. E un atacant puternic, e foarte util în careu. De asemenea are abilităţi tehnice foarte bune, dar şi viteză. Credem că sîntem mai puternici acum în ofensivă, dar şi mai flexibili”, a explicat Uwe Klein, directorul sportiv al Hansei, imediat după transfer.

Iar încrederea nemţilor a fost răsplătită. Duminică, Sburlea a reuşit să marcheze într-un meci cu Duisburg, încheiat 2-2. Românul a egalat la unu în minutul 44. Fostul rapidist s-a declarat şi el încîntat de şansa de a juca pentru Hansa Rostock: “Condiţiile la Hansa Rostock sînt minunate. Împreună cu echipa voi munci să readucem clubului succesul din trecut. Sînt extrem de motivat şi de încrezător. Abia aştept să marchez goluri pentru gălăgioşii fani ai Hansei”, declara Sburlea după transfer.

VIDEO CU GOLUL REUŞIT ÎN ACEASTĂ RUNDĂ DE SBURLEA (de la minutul 1:21)

Hansa are două milioane de fani

Hansa Rostock a fost mult timp un nume important în Germania şi a jucat în Bundesliga între 1995 şi 2005. Are aproximativ două milioane de suporteri, iar conform statisticilor este a şaptea cea mai iubită echipă germană. Fanii Hansei au fost încîntaţi de transferul lui Sburlea, iar românul este unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai echipei. Hansa este pe locul 15 în 3.Bundesliga, la patru puncte peste locurile retrogradabile.

900.000 de euro era cota lui Sburlea în 2012, conform transfermarkt. 150 de mii de euro este actuala valoarea de piaţă a atacantului

10 meciuri a jucat Sburlea pentru Hansa Rostock, un total de 672 de minute. Are un gol şi o pasă de gol