News

Scafandrii Marinei Militare, chemați să distrugă o mină din al Doilea Război Mondial

O mină neexplodată din al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe fundul Mării Negre, iar scafandrii Marinei Militare au fost chemați să o distrugă.
06.08.2021 | 21:51
Scafandrii Marinei Militare chemati sa distruga o mina din al Doilea Razboi Mondial
ADVERTISEMENT

O mină neexplodată, despre care specialiștii au afirmat că ar fi din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a fost distrusă de către scafandrii Marinei Militare.

Militarii au pus dinamită în jurul ei, iar intervenția a fost una periculoasă, specialiștii știind că orice mișcare greșită poate determina o un eveniment tragic.

ADVERTISEMENT

Scafandrii Marinei Militare chemați să distrugă o mină din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Din fericire, în această situație a fost doar un exercițiu pus la cale de către scafandrii militari, însă un eveniment real de acest tip poate fi raportat oricând. Mina marină se afla la 16 kilometri în largul mării, la 45 de metri adâncime și cântărea 300 de kilograme, notează Antena 3.

Geniștii subacvatici au coborât pe fundul apei și au pregătit explozia, fiind doar unul dintre multele exerciții executate de către echipele de scafandri militari în largul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

“Voi coborî la 43 de metri adâncime, cu un echipament de scufundare cu alimentare de la suprafață și voi face niște lucrări tehnice”, a declarat unul dintre scafandri conform Antena 3.

Datoria unui scafandru de luptă este să învețe să caute și să distrugă dispozitivele explozive. În timpul operațiunii, doar echipamentul de scufundare poate ajunge la o greutate de aproximativ 50 de kilograme. La exercițiul multinațional au participat peste 25 de militari români și în jur de 100 de militari străini.

ADVERTISEMENT

Operațiune de căutare pe brațul Borcea. Doi bărbați, blocați într-o mașină căzută în Dunăre. Al treilea s-a salvat

La începutul lunii trecute, scafandrii militari au participat la o operațiune de salvare a unor doi bărbați, blocați într-o mașină care a căzut în Dunăre.

“Prin apel la 112, în cursul acestei dimineţi, în jurul orei 3,35, salvatorii de la Staţia de pompieri Feteşti au fost alertaţi că, în Braţul Borcea al Dunării, pe raza comunei Borduşani, un autoturism a căzut în apă.

ADVERTISEMENT

În interiorul maşinii se aflau trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 38 şi 50 de ani, din care un bărbat, cel de 38 de ani, s-a autoevacuat, iar ceilalţi doi au rămas captivi în interior”, se arată în comunicatul ISU Ialomiţa, pulblicat pe o rețea de interacțiune socială.

Din păcate, scafandrii nu au reușit să îi salveze pe cei doi, aceștia murind înecați.

ADVERTISEMENT
Tags: