News

Scafandru român, erou în Bulgaria! A salvat două persoane de la înec riscându-și propria viață. Cum a fost primit la intrarea în țară

01.09.2019 | 19:16
Scafandru roman erou in Bulgaria A salvat doua persoane de la inec riscandusi propria viata Cum a fost primit la intrarea in tara

Un scafandru român a devenit erou în Bulgaria! Cornel Uța, angajat la ISU București era în concediu în Bulgaria alături de iubita lui, când a văzut că doi oameni se aflau în pericol de înec.Un licean de 17 ani și unchiul lui, ambii români s-au aventurat în mare și din cauza valurilor mari și a curenților au fost la un pas să-și piardă viața. Adolescentul fusese luat de valuri, iar unchiul său intrase în apă pentru a-l salva.

Scafandru român, erou în Bulgaria!

Cornel Uța nu a stat pe gânduri și a sărit în ajutorul lor, deși steagul roșu era ridicat de salvamari. „Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ţine în viaţă pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede, deşi curenţii erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiaţi şi am putut să intru pe sub ei şi să-i apuc.

Apoi uşor i-am luat pe piept şi am împins spre mal, deşi curenţii ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconştient, dar am simţit că va trăi. La 10 metri de mal am simţit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toţi trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziţia de siguranţă şi i-am dat primul ajutor”, a povestit Cornel.

– Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei, i-a spus Cornel prietenei lui.Scafandru pompier la…

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne, Romania am Samstag, 31. August 2019

A salvat două persoane de la înec riscându-și propria viață

„După ce lucrurile s-au liniştit, cel salvat a venit la Cornel: „Vă mulţumesc din suflet că ne-aţi ţinut în viaţă. Eu şi nepotul meu trăim datorită dumneavoastră”. „Sunteţi români?”. „Da. Şi vreau să vă spun că atunci când aţi pus mâna pe mine am simţit că Dumnezeu nu ne va lăsa acolo. Pentru noi sunteţi Dumnezeu!”, a mai povestit scafandrul.

La întoarcerea în țară prin Vama Giurgiu, scafandrul român a fost întâmpinat cu aplauze și a primit flori și o diplomă „Astăzi s-a întors acasă colegul nostru, plutonier adjutant Uţă Cornel, scafandru pompier la ISU-BIF, care, aflat în concediu în Bulgaria, nu a ezitat să salveze de la înec două persoane, punându-şi în pericol propria-i viaţă”, au spus polițiștii de frontieră, într-o postare pe Facebook. Gestul l-a impresionat teribil pe Cornel Uță. „Am rămas fără aer”, a spus el.

 

 

Tags: