News

Scandal pe Aeroportul din Suceava! Pasagerii au așteptat în zadar ca o aeronavă Wizz Air să fie reparată

03.09.2019 | 18:25
Scandal pe Aeroportul din Suceava Pasagerii au asteptat in zadar ca o aeronava Wizz Air sa fie reparata
Scandal pe Aeroportul din Suceava după ce un avion Wizz Air a întârziat decolarea *foto: facebook

Scandal pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, duoă ce o aeronavă Wizz Air care trebuia să preia 180 de pasageri într-o cursă spre Italia a avut un accident la aterizare. Avionul a lovit un stol de păsări iar pilotul a decis că trebuie să aștepte o echipă de service pentru a remedia problema. Echipa nu a ajuns însă nici măcar după trei ore, iar pasagerii și-au pierdut răbdarea.

Scandal pe Aeroportul din Suceava după ce un avion Wizz Air a întârziat să decoleze spre Italia

Incidentul s-a întâmplat marți, la ora 13:00. Din cauza faptului că avionul Wizz Air care a lovit stolul de păsări avea mici defecțiuni, echipajul a cerut sprijinul unor colegi care se ocupă de service pentru a remedia problema. Cu toate acestea, echipele de reparații nu au ajuns nici după trei ore iar compania aeriană s-a văzut nevoită să le pună la dispoziție călătorilor grăbiți microbuze pentru a se deplasa spre aeroporturile din apropiere.

Cei mai mulți dintre pasageri au fost de acord cu decizia companiei. Cu toate acestea, 20 de clienți au fost recalcitranți și nu au vrut să părăsească aerogara din Suceva. Aceștia au scandat „nu plecăm, nu plecăm, nu plecăm!” Ca să calmeze spiritele, angajații Aeroportului din Suceava au chemat Poliția, arată Adevărul.

Scandal pe Aeroportul din Suceava după ce un avion Wizz Air a întârziat decolarea
Scandal pe Aeroportul din Suceava după ce un avion Wizz Air a întârziat decolarea *foto: obiectivdesuceava.ro

Pe Aeroportul din Suceava se operează curse TAROM și Wizz Air

Aeroportul din Suceava este al optulea cel mai circulat din țară, cu un număr de peste 350.000 de pasageri. 90% dintre pasageri au zburat spre curse externe, în timp ce singura cursă internă de pe Suceava este cea spre București – Otopeni. Cea mai circulată rută de pe Suceava este cea care ajunge la Londra (Luton), cu peste 120.000 de pasageri, arată presa locală.

De asemenea, de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” sunt operate curse către Italia și Germania. Astfel, spre „Cizmă” merg avioane în Roma, Milano și Bologna. De asemenea, au loc și curse sezoniere către Turcia, Tunisia și Egipt.

Tags: