Sport

Scandal monstru după Dortmund – Bayern 2-3. Haaland și Bellingham, acuze grave la adresa arbitrului. Ce sancțiune a primit englezul

Fotbaliștii Borussiei Dortmund au pus tunurile pe arbitraj, după înfrângerea cu Bayern, scor 2-3. Galben-negrii au fost nemulțumiți de penaltyul acordat oaspeților, din care Lewandowski a stabilit rezultatul final.
07.12.2021 | 14:01
Scandal monstru dupa Dortmund  Bayern 23 Haaland si Bellingham acuze grave la adresa arbitrului Ce sanctiune a primit englezul
ADVERTISEMENT
07-12-2021
12:00

Jude Bellingham a fost amendat cu 40 de mii de euro

Jude Bellingham nu a scăpat nepedepsit după cuvintele grele de la sfârșitul derby-ului Dortmund – Bayern, atunci când a adus în discuție trecutul controversat al arbitrului Felix Zwayer. Englezul în vârstă de 18 ani nu a primit nicio etapă de suspendare din partea conducătorilor fotbalului german, dar va trebui să plătească o amendă în valoare de 40 de mii de euro.

06-12-2021
10:55

Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham

Mijlocașul echipei Borussia Dortmund, Jude Bellingham, face obiectul unei anchete a poliției germane, după ce a lansat o serie de acuzații grave la adresa arbitrului Felix Zwayer după meciul pierdut cu Bayern Munchen, scor 2-3.

”Nu a fost penalty. Hummels nici nu se uita la minge. Se lupta să o ajungă. Mingea l-a lovit în braț. Și nu a fost singura decizie dictată în defavoarea noastră. Dar a fost delegat la cel mai important meci din Germania un arbitru care a trucat. La ce să te aștepți?”, a declarat Bellingham la finalul jocului.

Conform Sky Sports, împotriva internaționalului englez s-a depus o plângere penală, iar cazul va fi înaintat parchetului din Dortmund. Judecătorii vor stabili dacă vor exista acuzații penale împotriva lui Bellingham, iar o decizie este așteptată în această săptămână.

05-12-2021
08:53

Felix Zwayer își explică deciziile din ”Der Klassiker”

Jucătorii echipei Borussia Dortmund au lansat acuzații grave la adresa arbitrului Felix Zwayer după derby-ul pierdut cu Bayern Munchen, scor 2-3, dar ”centralul” a explicat cele două momente tensionate.

”Am văzut imediat că este vorba despre o atingere a balonului cu mâna a lui Hummels. Întrebarea pentru mine a fost dacă brațul este întins depărtat de corp sau nu? În timp real nu a fost clar dacă brațul său s-a dus spre minge.

Am cerut oficialilor de la VAR să verifice poziția mâinii. Asistentul video a făcut o evaluare și a spus că Hummels avea brațul depărtat de corp, într-o poziție nefirească. În final, a deviat clar mingea cu cotul și am ajuns la decizia că a fost penalty”, a declarat arbitrul pentru Sky Sport Germania despre faza în care a dictat penalty pentru Bayern Munchen.

Zwayer a ținut să explice și de ce nu a acordat lovitură de pedeapsă la duelul dintre Marco Reus și Lucas Hernandez, deși jucătorii lui Dortmund au cerut vehement acest lucru: ”A fost un contact în zona superioară a corpului, care este permis să se întâmple chiar și la viteză mare.

Situația nu este în alb sau negru și am decis împotriva penalty-ului. Nu a fost necesar pentru mine să consult VAR pentru că aveam o viziune clară asupra fazei. Dacă asistentul video ar fi avut o a doua părere, mi-ar fi spus-o în cască”.

Borussia Dortmund a pierdut cu 2-3 derby-ul cu Bayern Munchen și a rămas la patru puncte în spatele liderului din Bundesliga. „Der Klassiker” s-a jucat pe viață și pe moarte, dar partida a fost decisă de un penalty acordat campioanei en-titre.

Cu un sfert de oră înainte de fluierul final, centralul Felix Zwayer a arătat punctul cu var după un henț comis de Mats Hummels și după ce a consultat sistemul de arbitraj video. Lewandowski a transformat cu sânge rece și astfel cele trei puncte au plecat în Bavaria.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Felix Zwayer, desființat de starurile lui Dortmund după înfrângerea cu Bayern:

La finalul meciului, Erling Haaland și Jude Bellingham au pus la îndoială arbitrajul din „Der Klassiker”, cei doi fotbaliști ai Borussiei folosind cuvinte dure la adresa lui Zwayer.

„Nu a fost penalty. Hummels nici nu se uita la minge. Se lupta să o ajungă. Mingea l-a lovit în braț. Și nu a fost singura decizie dictată în defavoarea noastră.

ADVERTISEMENT

Dar a fost delegat la cel mai important meci din Germania un arbitru care a trucat. La ce să te aștepți?”, și-a vărsat nervii Bellingham.

În 2005, arbitrul FIFA în vârstă de 40 de ani a fost suspendat șase luni din arbitraj pentru că a trucat un meci și a primit mită 300 de euro de la un coleg pe nume Robert Hoyzer. Incidentul și sancțiunea încasată de Felix Zwayer a fost dezvăluită însă abia în 2014, în ziarul Die Zeit.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland: „Un arogant!”

Zwayer n-a fost menajat nici de Haaland, care a marcat golul doi al gazdelor.

„A fost mai întâi penalty clar la Marco Reus. L-am întrebat pe arbitru De ce nu te duci să te uiți la monitor? Mi-a răspuns că nu e nevoie. Un arogant!

Nu… Sunt prea nervos, trebuie să mă liniștesc un pic. Un arogant și atât, nu vreau să spun mai multe”, a declarat superstarul norvegian.

ADVERTISEMENT

Dortmund a avut în mână meciul cu Bayern. Gazdele au deschis scorul în minutul 5, prin reușita lui Julian Brandt. Patru minute mai târziu, Robert Lewandowski a reușit să restabilească egalitatea. Înaintea pauzei, Coman a făcut 2-1, dar BVB a ieșit montată de la vestiare și a revenit după o super execuție a lui Haaland.

În minutul 55, cu 22 de minute înaintea fazei controversate în care s-a dictat penalty pentru Bayern, echipa lui Marco Rose a cerut penalty. Reus a fost busculat de Lucas Hernandez, dar Zwayer a lăsat jocul să continue.

ADVERTISEMENT