Sport

Scandal la un meci de baschet din Cupa României: „Jucătorul nostru a fost atacat cu un ciocan”

19.03.2019 | 19:28
Scandal la un meci de baschet din Cupa Romaniei Jucatorul nostru a fost atacat cu un ciocan

Cupa României la baschet masculin a dat naștere unui conflict „împrumutat” din fotbal. Duelul dintre U-BT Cluj și BCM U Pitești din prima manșă a fazei sferturilor de finală s-a terminat cu victoria clujenilor, scor 93-88. Imediat după fluierul final jucătorii celor două echipe au luat parte într-un mic conflict, după ce oaspeții au făcut salutul echipei în mijlocul terenului de baschet, acolo unde de obicei se salută gazdele, la inițiativa tehnicianului Florin Nini.

Scandal după meciul dintre U-BT Cluj și BCM U Pitești

Gestul făcut de Florin Nini a fost huiduit la scenă deschisă de publicul prezent la Polivalenta clujeană. Antrenorul a refuzat pe moment să dea declarații cu privire la acest eveniment. După acest meci, antrenorul Mihai Silvășan l-a atacat pe omologul său de la BCM U Pitești.

Fost campion atât ca tehnician cât și ca jucător cu U-BT Cluj, „Silva” i-a bătut obrazul lui Nini: „Chiar nu pot să tac. O lipsă totală de respect, atât acum două zile cât și azi, a lui Florin Nini. Nici nu a dat mâna cu mine după meci. A încercat să intre în centrul terenului unde de-obicei noi salutăm. Chiar nu pot să mai am absolut niciun respect pentru el”, a spus tehnicianul clujenilor, potrivit totalbaschet.ro.

Oficialii lui BCM U Pitești, supărați după scandalul din Cupa României

Replica piteștenilor, la acuzele celor de la U-BT Cluj

Replica argeșenilor a așteptat până cu o zi înainte de meciul retur. Florin Nini i-a dat o replică lui Silvășan: „La finalul primului meci de acolo, cel de campionat, am salutat toată banca tehnică, așa cum am făcut-o de fiecare dată indiferent de adversar. Singurele cuvinte pe care i le-am adresat au fost ‘Nu așa.’, remarca mea fiind făcută pe baza unor lucruri pe care eu le-am văzut pe parcursul meciului. Din acel moment, să îmi jignești echipa, să mă jignești pe mine, asta nu știu dacă arată buna creștere, buna educație”, a spus tehnicianul, potrivit site-ului oficial al clubului.

Mai mult, oficialii echipei piteștene acuză fanii clujeni de un comportament complet nesportiv, mergând până la a-i acuza că umblă cu arme albe: „A fost o mică busculadă între jucători, dar încă o dată specific că această busculadă a fost creată datorită unui caracter nepotrivit al antrenorului clujean, iar sportivii noștri au fost scuipați în drum spre vestiare. Marius Ciotlăuș, care este clujean, o avea pe mama lui în tribună. Mergând spre vestiar, s-a oprit în dreptul tribunei ca să-și aștepte mama să vorbească cu ea. În acest timp, au venit doi spectatori clujeni care au început să-l înjure, să-l amenințe, unul avea chiar și un ciocan în mână”, a spus Mihai Popescu, managerul lui BCM U Pitești.

Returul partidei dintre BCM U Pitești și U-BT Cluj se joacă miercuri, 20 martie, de la ora 20:00.

Tags: