Sport

Oficialii Universității Craiova, acuzați de discriminare în scandalul pe bilete la derby-ul Olteniei. Câte tichete mai sunt disponibile

Meciul CS Universitatea - FC U Craiova se va disputa în condiții speciale. Oficialii clubului finanțat de Mihai Rotaru au declanșat un veritabil scandal între fani. Președintele CNCD acuză clubul de discriminare.
12.02.2022 | 18:15
Oficialii Universitatii Craiova acuzati de discriminare in scandalul pe bilete la derbyul Olteniei Cate tichete mai sunt disponibile
ADVERTISEMENT
12-02-2022
16:15

Derby-ul Olteniei s-ar putea juca cu casa închisă

Ultimul meci al etapei a 26-a în Casa Pariurilor Liga 1, derby-ul Olteniei dintre Universitatea și FC U Craiova, se joacă luni, 14 februarie de la ora 20:00, iar interesul fanilor este major.

Conform unui anunț postat de oficialii Universității, pe pagina oficială de Facebook, mai sunt dor 3.000 de tichete disponibile.

 

Clubul finanțat de Mihai Rotaru a decis ca biletele pentru disputa cu rivala locală FC U Craiova să fie achiziționate preferențial, prioritate având fanii echipei lui Laurențiu Reghecampf care au asistat și la partida cu CFR Cluj.

Conform ”regulii” impus de administratorii Universității Craiova, aceștia pot achiziționa câte două bilete, dacă prezintă cotorul tichetului de la duelul cu campioana României. De asemenea, abonații Universității au posibilitatea de a cumpăra un bilet în plus pentru meciul cu FC U Craiova.

Derby-ul Olteniei CS Universitatea Craiova – FC U Craiova încheie etapa a 26-a în Casa Pariurilor Liga 1. Duelul este programat luni, de la ora 20:00.

Până la disputa din teren, oficialii Universității au provocat scandal între suporteri după ce au decis că prioritate la achiziționarea biletelor o au fanii care au fost și la meciul Universității cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Csaba Asztalos a dat verdictul în scandalul pe bilete la derby-ul Olteniei

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, au luat poziție față de decizia celor de la Universitatea Craiova de a limita accesul fanilor în tribune.

Decizia de a vinde bilete preferențial, pentru suporterii care au asistat și la derby-ul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj este un act de discriminare, susține Csaba Asztalos.

ADVERTISEMENT

Oficialul CNCD a mai spus că modul în care cei de la Universitatea Craiova încearcă să-i țină în afara stadionului pe fanii celor de la FC U Craiova, este un orgoliu prostesc.

”Este o mare prostie, dacă nu chiar o copilărie. Însă, înainte de toate este clar un act de discriminare pentru că nu poți să decizi retroactiv o astfel de măsură.

ADVERTISEMENT

A, dacă anunțai cu mult înainte despre acest plan poate că mai era cât de cât de înțeles. Dar chiar și așa, mi se pare că totul se face doar dintr-un orgoliu prostesc”, a explicat Asztalos, pentru Prosport.

CNCD solicită intervenția LPF în acest scandal

Scandalul pe bilete la derby-ul Olteniei ar putea fi aplanat de LPF, susține Csaba Asztalos, șeful CNCD. Acesta le reamintește oficialilor de la Universitatea Craiova că nu pot interzice niciunui cetățean accesul pe stadionul orașului și solicită intervenția LPF pentru a face dreptate.

ADVERTISEMENT

”Este păcat că s-a ajuns aici, însă nu îi poți interzice unui cetățean din Craiova să meargă pe stadionul orașului în care locuiește la meciuri. Și nu doar lui. Pentru că din câte văd, unii pot intra la meci, iar alții nu.

Dacă noi vom primi o petiție este clar că vom cerceta acest caz. Dar până vom demara procedurile o să dureze. Meciul se va și juca până când noi vom lua unele măsuri. Trebuie citate părțile, iar asta durează.

Consider că LPF este autorizată să intervină înaintea noastră, deoarece dânșii sunt organizatorii competiției”, a adăugat Asztalos, pentru sursa citată.

Universitatea Craiova a luat decizia de a vinde bilete pentru meciul cu rivala FC U Craiova, cu prioritate fanilor care au fost și la meciul cu CFR Cluj, încercând să evite o invazie a suporterilor echipei lui Adrian Mititelu.

Aceștia pot achiziționa maxim două bilete în baza tichetului de la meciul cu ardelenii. De asemenea, abonații clubului Universitatea pot cumpăra un bilet suplimentar, a anunțat clubul patronat de Mihai Rotaru.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948: 7,30 este cota pentru „X și sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT