Scandal ca la ușa cortului în învățământ după ce noul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu a anunțat că pentru a recupera materia, elevii care ar urma să se întoarcă pe băncile școlii ar putea face ore inclusiv sâmbăta. Cadrele didactice nici nu vor să audă de o asemenea decizie.
Profesorii au luat foc și consideră că sunt, din nou, bătaia de joc a sistemului politic. Aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că salariile au fost înghețate și nu vor exista în acest an creșteri, dar și de măsura vaccinării.
De altfel, FANATIK a scris AICI despre motivele invocate de profesorii care nu vor să fie imunizați și care se cred mai degrabă cobai.
“Odată cu revenirea fizică la şcoală, pentru a se recupera materia pierdută, elevii ar putea merge şi sâmbăta la şcoală”, a fost acum anunțul făcut de ministrul Educaţiei, anunț care i-a supărat pe profesori
În plus, ar putea să existe școli de vară pentru cei care vor să recupereze din materie. Aceste module se pregătesc deja și vor fi asigurate, de asemenea, de cadrele didactice.
„Ba si duminica vrem! Si la seral in restul timpului. Si sa-i luam si acasa sa-i crestem maaaari si frumosi!”, a transmis pe un grup al profesorilor Eugenia Benchiu. Nu a fost singura voce nemulțumită.
„Dacă in contractul de muncă , timpul de lucru este de 40 ore, orele de sâmbăta sunt suplimentare? Intreb pentru un prieten”, a notat și Dana Bulfaș. „Zi și noapte să se facă școală și mai ales gratis!…Eu așa propun. Nici școala online nu mai este suficientă după ce cadrele didactice s-au montat să facă tot ce pot pentru ca să fie bine, să nu mai zică gura lumii că nu vor să intre online …
După ce și-au cumpărat ce le-a trebuit din banii lor, cu net și electricitate pe barba lor, cu casa transformată în școală, fără să li se mărească salariul cf.legii…iar trebuie să se adapteze după cerințe haotice, după cum tună și fulgeră!!!”, a acuzat Rusu Cristina Andreea.
„Daca sâmbătă fac ordine în casă, eu zic sa îi chemăm la școală și duminică, astfel încât părinții să se odihnească așa cum se cuvine după 5 zile de munca și una de ordine în casă. Mai ales daca ne garantați Dvs că nu va muri nimeni!
Mă scuzați, de regulă nu mă deranjez să răspund oamenilor care confundă școala cu o creșă sau cu o adunătură de bone…”, a zis și Andreea Clucinschi.
„Probabil că nu ați luat în calcul că sunt foarte mulți elevi navetiști, iar la finalul săptămânii, mijloacele de transport circula foarte rar. Au mai fost recuperate orele sâmbătă si din acest motiv, prezenta nu era nici de 50%. Deci nu este o solutie buna”, a adăugat Virginia Apostol.
…”și dacă profesorii se vor vaccina în numar mare?”(este una dintre condiții) … pe bune??… sa înțeleg ca, profesorii sunt cea mai mare sursa de înfectare? … dacă ei se vaccineaza, epidemia dispare, și se pot redeschide școlile?? … mai omule Ministru… Ești un dezastru!!!”, a spus și Ina Valentina.
Ministrul Educaţiei a anunţat că 8 februarie rămâne dată de deschidere a şcolilor, dacă nu va creşte numărul îmbolnăvirilor după 15 ianuarie şi dacă profesorii se vor vaccina în număr mare.
Până atunci, toate unitățile de învățământ continuă în sistem online. Sunt însă mai multe probleme pe care profesorii le-au întâmpinat. Sorin Câmpeanu le-a transmis că pot încheia mediile şi dacă elevii au doar două note la finalul semestrului 1.
”Anul trecut, în aceeaşi perioadă, era un număr de 15.000 de elevi care au avut medii neînchiate. Sunt cauze pe care deja le cunoaştem. Ceea ce va fi peste 15.000, cu siguranţă, e din cauza pandemiei şi dificultăţile din educaţia online.
Vom vedea dacă peste măsurile de flexibilizare, în procesul de evaluare, e nevoie şi de alte măsuri. Orice acţiune remediala se va închide în ultimă instanţă pe devotamenul şi profesionalismul profesorului”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.