News

Scandal ca-n vestul sălbatic! Polițiștii, atacați în timpul unei intervenții. Autoritățile au tras focuri de armă

17.08.2020 | 12:11
Scandal can vestul salbatic Politistii atacati in timpul unei interventii Autoritatile au tras focuri de arma
ADVERTISEMENT

A fost scandal ca-n vestul sălbatic duminică când doi polițiști chemați să aplaneze un scandal, au fost au fost atacați cu bâte și pietre de peste 50 de localnici, potrivit Sindicatului Europol.

Conflictul s-a produs în localitatea Nușfalău, județul Sălaj, iar oamenii legii au tras opt focuri de armă.

ADVERTISEMENT

Cei doi polițiști din cadrul Secției Rurale Nușfalău, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj, au fost solicitați să intervină pentru a liniști trei persoane care intraseră într-un conflict.

Polițiști atacați ca-n vestul sălbatic

Oamenii legii au sosit la fața locului pentru a rezolva situația cât mai amiabil cu putință. Imediat au fost luați prin surprindere cand s-au văzut înconjurati de 50 persoane. Oamenii aveau la ei bâte. Au devenit violenți și i-au amenințat pe polițiști. Au spus că îi vor bate și le vor distruge autospeciala din dotare.

ADVERTISEMENT

„Pentru a calma spiritele cei doi polițiști au fost nevoiți să tragă opt focuri de avertisment, aspect care nu i-a intimidat pe cetățenii cu drepturi care s-au considerat ‘abuzați’ și au aruncat cu pietre spărgând parbrizul autospecialei și provocând mai multe avarii elementelor de caroserie”, spun pe Facebook sindicaliștii din Poliție.

Aceștia îi atrag atenția ministrului de Interne, Marcel Vela și susțin că trebuie să fie mai bine protejați pentru a nu se repeta mereu astfel de episoade.

ADVERTISEMENT

„(…)pe zi ce trece, e tot mai limpede că pachetul legislativ privind autoritatea polițiștilor trebuie reformat în mod radical pentru a nu mai fi nevoiți să ne plângem eroii”, au adăugat sindicaliștii.

Astfel de incidente s-au petrecut des în ultima perioadă. Oamenii legii se simt vulnerabili și de multă vreme se plâng că nu se produc schimbări în urma cărora să fie apărați în fața infractorilor.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că la finalul lui iulie un polițist a fost înjunghiat în Galați tot într-o încercare de a rezolva un conflict. Agregorul a fost prins și arestat.

ADVERTISEMENT
Tags: