News

Scandal cu mascați la Spitalul Județean Satu Mare după ce o tânără însărcinată a murit fulgerător. Femeia nu era vaccinată contra Covid

Spitalul a fost împânzit de forțe de ordine după ce câteva zeci de persoane au încercat să intre în unitatea medicală să ceară socoteală medicilor.
16.10.2021 | 21:17
Scandal cu mascati la Spitalul Judetean Satu Mare dupa ce o tanara insarcinata a murit fulgerator Femeia nu era vaccinata contra Covid
ADVERTISEMENT

Tânăra în vârstă de 20 de ani din localitatea Stâna era internată de șase zile. Potrivit medicilor, decesul a fost cauzat de complicațiile cauzate de COVID-19. Bebelușul nenăscut nu a supraviețuit.

Scandal cu mascați la Spitalul Județean Satu Mare după ce o tânără însărcinată a murit fulgerător. Femeia nu era vaccinată contra Covid

Rudele tinerei susțin că “era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există”, relatează Observator News. Publicația susține că tânăra nevaccinată a refuzat orice tratament – și masca de oxigen și intubarea.

ADVERTISEMENT

Potrivit PresaSM, Denisa a fost adusă la spital de către soțul ei, cu simptome de răceală. Tânara tușea și avea dureri abdominale.

Potrivit publicației locale soțul tinerei susține că a vorbit cu aceasta sâmbătă dimineață și că femeia se simțea bine și dorea să se întoarcă acasă.

ADVERTISEMENT

Însă până după masă starea tinerei s-a agravat și a fost intubată și transferată la Terapie Intensivă.

“Au vrut să-i dea drumul acasă. I s-a descărcat telefonul dar m-a sunat iar, nu prea mai vorbea bine, am ajuns aici și apoi mi-a zis să mă duc sus la ea. Am fost sus, la etajul 3, și după aia m-au trimis înapoi jos, că mă cheamă ei după.

ADVERTISEMENT

M-au chemat după ce a intrat ea în comă. Era la spital de vineri. Era un pic răcită și de la tuse o durea un pic burta și spatele. Am adus-o, a stat aici o seară, la Urgențe, apoi au dus-o la spital”, a povestit soțul femeii decedate.

Medicii de la unitatea medicală sătmăreană au precizat că tânăra a decedat în urma complicațiilor cauzate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

“În cursul zilei de astăzi (sâmbătă n.r.), la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a decedat o tânără de 20 de ani, însărcinată, 26 – 27 de săptămâni, internată pe Terapie Intensivă, caz confirmat pozitiv cu COVID-19, și a decedat în urma complicațiilor survenite pe parcurs.

Inițial a fost internată la secția la Boli Infecțioase, iar când s-a agravat a fost transferată la Terapie Intensivă. A decedat în această dimineață”, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Conform PresaSM, familia susține că tânăra de 20 de ani a avut șase teste Covid-19 negative, iar un al șaptelea test a venit înapoi pozitiv.

Rudele sunt revoltate și pe faptul că nu s-a cerut acordul familiei pentru intubarea tinerei, care a ajuns pe secția de Terapie Intensivă.

Pentru a preveni eventualele conflicte, și din cauza situației tensionate, unitatea medicală a fost împânzită de polițiști, jandarmi și mascați.

ADVERTISEMENT