Fotbal intern

Scandal cu țipete și înjurături la CFR Cluj. Daniel Stanciu, în mijlocul conflictului!

29.10.2018 | 16:44
Scandal la CFR Cluj cu Daniel Stanciu printre protagoniști

Scandal cu înjurături în birourile de la CFR Cluj, Daniel Stanciu, noul director sportiv al campioanei, fiind în mijlocul conflictului. Totul s-a petrecut chiar la stadion, înainte de partida jucată acasă de clujeni cu Poli Iași și câștigată cu 1-0.

FANATIK.RO a aflat că tonul discuțiilor a fost atât de ridicat încât s-a auzit pe culoarul ce duce spre teren, mulți dintre jucători speriindu-se la un moment dat pentru că nu știau ce se întâmplă.

Scandal cu înjurături la CFR Cluj. Juristul Ivașcu s-a dat la Daniel Stanciu!

Din informațiile FANATIK.RO, juristul clubului, Ioan Ivașcu a avut ceva de împărțit cu Daniel Stanciu, care la acea oră încă nu semnase noul contract cu CFR Cluj. S-a lăsat cu țipete și mai ales înjurături, dar există și varianta că Ivașcu i-ar fi aplicat o corecție fizică lui Stanciu!

Alții însă mărturisesc că noul oficial, Daniel Stanciu, nu ar fi avut vreo urmă vizibilă pe față de la un eventual diferend fizic cu Ioan Ivașcu. Cert este că totul a durat minute bune până lucrurile s-au potolit.

Marian Copilu este cel care a intervenit pentru a liniști spiritele

Iar cel care a reușit să calmeze situația a fost Marian Copilu, cel care se pregătește să revină în funcție executivă la CFR Cluj și care a tot amânat să-i dea un răspuns definitiv lui Neluțu Varga.

Marian Copilu a auzit scandalul, la fel ca și ceilalți din preajmă, s-a dus rapid în birou, s-a închis acolo cu Ivașcu și cu Stanciu, după care totul s-a liniștit.

Marian Copilu este aproape să revină și oficial la CFR Cluj. A ratat deplasarea de la Sepsi pentru unele probleme personale
Marian Copilu este aproape să revină și oficial la CFR Cluj. A ratat deplasarea de la Sepsi pentru unele probleme personale

Ivașcu, SMS de amenințare la adresa lui Daniel Stanciu?!

Ar exista inclusiv o avanpremieră a acestui scandal, în sensul în care venirea lui Daniel Stanciu la CFR Cluj nu este privită cu ochi buni de unii oameni din conducere, printre care și juristul Ivașcu, o rotiță extrem de importantă în board-ul campioanei.

Cu câteva zile înainte de conflictul dintre Ivașcu și Stanciu, primul i-ar fi trimis viitorului său coleg un mesaj deloc ortodox în care l-ar fi atenționat să aibă grijă pe unde-și bagă nasul în bucătăria clubului. Altfel spus, că Stanciu nu ar fi deloc bine primit la CFR Cluj. Odată buzduganul trimis a urmat furtuna de dinaintea meciului cu Poli Iași, care i-a făcut „botezul” lui Stanciu la noul club.

Scandal cu înjurături la CFR Cluj. Ce spune Daniel Stanciu: „S-a discutat mai aprins. El auzise despre mine ceva neadevărat”

Nu a fost vorba despre nicio bătaie între mine și Ivașcu. Nu a dat în mine sau ceva de genul acesta. Într-adevăr s-a discutat mai aprins, pe un ton mai ridicat, așa ca între bărbați, pentru că Ivașcu auzise ceva care nu era adevărat și avea legătură cu mine.

Lucrurile s-au calmat ulterior, pentru că am discutat vreo 10 minute doar noi doi în birou și i-am explicat despre ce este vorba. Nu mai există acum nicio neclaritate, iar colaborarea dintre noi este ok”, a spus Daniel Stanciu pentru FANATIK.RO.

Scandal cu înjurături la CFR Cluj. Ce spune Ioan Ivașcu: „Se mai aud într-adevăr țipete”

Nu știu de unde ați auzit despre acest scandal, dar nu este adevărat. Se mai aud într-adevăr țipete la CFR Cluj, dar doar la meciuri, când echipa dă gol sau ratează ocazii mari?) În rest, suntem oameni calmi care ne vedem de treabă. Nu am avut nimic împotriva venirii lui Daniel Stanciu. A fost o decizie și ne facem treaba împreună, ne înțelegem ok. La CFR Cluj e nevoie de toți cei care aduc plusuri, unul dintre ei fiind Marian Copilu care asigură o simbioză foarte bună între oamenii din club. Aș spune că Marian are un mare merit în titlul pe care CFR l-a câștigat în vară”, a declarat Ioan Ivașcu pentru FANATIK.RO.

Daniel Stanciu are un „CV” bogat în conflicte

Daniel Stanciu nu s-a ferit de conflicte de-a lungul carierei sale de conducător în fotbalul românesc. Ba mai mult, glumeau unii, Stanciu se lipește de scandal ca marca de scrisoare. Două dintre cele mai mediatizate conflicte în care a fost implicat Daniel l-au găsit la Timișoara și la Vaslui.

Pe când era la Timișoara, Daniel Stanciu a avut probleme cu Gheorghe Chirvorchian, președinte al „violeților”. Se întâmpla în 2010, după o victorie a Timișoarei în „Groapă”, eveniment istoric, pentru că bănățenii nu mai bătuseră de 45 de ani la Dinamo. Totul s-a petrecut la cabine, unde Chivorchian i-a anunțat pe jucători că a doua zi intră în cantonament, iar Stanciu a spus că aceștia vor fi liberi. Chivorchian a sărit cu picioarele pe Stanciu, cei doi fiind despărțiți de intervenția lui Dan Alexa, antrenor la Poli atunci. „Așa ne bucurăm noi, mai spargem o sticlă, ne mai trântim”, a spus Chivorchian ulterior.

În 2012, Daniel Stanciu, oficial al echipei lui Porumboiu, a fost salvat de Marius Niculae, jucător la Vaslui atunci, după ce a fost aruncat de pe un pod de un participant la trafic căruia nu i-ar fi acordat prioritate! Conflictul s-a petrecut cu două zile înainte de meciul dintre Vaslui și Fenerbahce, pe șoseaua dintre Bârlad și Vaslui, iar Stanciu a fost nevoit să-și pună mâna în ghips.

Cine e Ioan Ivașcu, juristul celor de la CFR Cluj

Ioan Ivașcu este un personaj extrem de important în conducerea celor de la CFR Cluj. El este juristul clubului și se ocupă de toate contractele jucătorilor și ale celorlalți angajați ai ardelenilor. Prin mâna sa trec toate aceste hârtii care nu intră și nu ies din club fără avizul său.

Imagine celebră de la CFR - FCSB din iarnă, cînd Ioan Ivașcu vorbea cu suspendatul Dan Petrescu și le transmitea indicațiile celor de pe bancă
Imagine celebră de la CFR – FCSB din iarnă, cînd Ioan Ivașcu vorbea cu suspendatul Dan Petrescu și le transmitea indicațiile celor de pe bancă

De asemenea, Ivașcu este și un apropiat al fostului președinte Iuliu Mureșan, alături de care a dus multe bătălii. Ivașcu este mereu în preajma echipei, vine la toate meciurile, chiar și la cele din deplasare. Ca fapt divers, la meciul din martie 2018 CFR – FCSB, când Dan Petrescu era suspendat, Ivașcu a fost cureaua de transmisie a ordinelor antrenorului pentru staff-ul său. Ivașcu a stat în spatele băncii de rezerve a clujenilor, cu o cască în ureche, vorbea cu Petrescu și-i trasmitea secundului Bordeanu tot ce spunea „Bursucul”!