News

Scandal de corupție la Facultatea de Medicină a Universității Dunărea de Jos. Mai mulți profesori trimiși în judecată

DNA au decis trimiterea în judecată a patru persoane, dintre care două profesori la Universitatea "Dunărea de Jos", pentru trafic de influență și mită.
26.04.2022 | 17:19
Scandal de coruptie la Facultatea de Medicina a Universitatii Dunarea de Jos Mai multi profesori trimisi in judecata
Două cadre didactice ale Universității "Dunărea de Jos" au fost trimise în judecată pentru luare de mită pentru fraudarea unui examen. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), serviciul teritorial Galați, au decis trimiterea în judecată a patru persoane, cadre didactice și studenți, din cadrul Universității “Dunărea de Jos” pentru corupție în cazul unui examen de rezidențiat.

Un scandal de corupție

După cum au transmis procurorii, Șincar Dorina Cerasella, conferențiar universitar și medic stomatolog a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și trafic de influență pentru a ajuta trei medici rezidenți să promoveze un examen.

ADVERTISEMENT

“În perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile menționate, ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

După cum mai explică procurorii, conferențiarul universitar ar fi oferit unei candidate, inculpată la rândul său, subiectele care urmau să fie date la un examen.

ADVERTISEMENT

“În zilele de 13-15 noiembrie 2021, președinta comisiei de examen Șincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans și în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informații nedestinate publicității.

Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susținut și promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât și proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată)”, mai comunică procurorii.

ADVERTISEMENT

Aceștia acuză o asistentă universitară, Grecu Gina Păuniță, de complicitate cu Șincar Dorina Cerasella în realizarea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În acest dosar este inculpat și lectorul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Dunărea de Jos”, acesta fiind acuzat că ar fi oferit mită, sub forma unor produse alimentare, pentru a promova un examen organizat de Facultatea de Medicină.

ADVERTISEMENT

Cea de a patra persoană trimisă în judecată în acest dosar este Zalimov Antoanela Andreea. Aceasta este acuzată de dare de mită, iar procurorii solicită revocarea titlului de medic stomatolog pe care aceasta l-a obținut în urma unui examen despre care se crede că l-a fraudat.

ADVERTISEMENT
Tags: