Sport

Scandal de dopaj în ciclism! Nairo Quintana, depistat pozitiv în Turul Franţei!

Nairo Quintana, unul dintre cei mai importanți cicliști din ultimii 10 ani, a fost găsit dopat la actuala ediție a Turului Franței pe care a încheiat-o pe locul 6.
17.08.2022 | 17:24
Scandal de dopaj in ciclism Nairo Quintana depistat pozitiv in Turul Frantei
Nairo Quintana, unul dintre cei mai importanți cicliști din ultimii 10 ani, a fost găsit dopat la actuala ediție a Turului Franței pe care a încheiat-o pe locul 6. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Rutierul columbian a câștigat Giro în 2014 și Vuelta în 2016, însă nu a reușit să se impună niciodată în Le Tour, competiție pe care a încheiat-o de două ori pe poziția secundă (2013, 2015) și o dată pe ultima treapă a podiumului (2016).

Nairo Quintana s-a dopat în Turul Franței

La mai puțin de o lună de la finalul ediției cu numărul 109 a Turului Franței a sosit vestea că Nairo Quintana, rutierul formației Arkea-Samsic, a fost descoperit dopat în două etape și a fost descalificat.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului francez L’Equipe, la testele efectuate de cățărătorul columbian de 32 de ani s-au găsit urme de tramadol, un analgezic puternic ce a fost interzis de Uniunea Ciclistă Internațională din 2019.

Cele două teste au fost efectuate după sosirile de la Super Planche des Belles Filles (etapa a 7-a) și Col du Granon Serre Chevalier (etapa a 11-a), aceasta din urmă încheiată de Quintana pe locul secund, după danezul Jonas Vingegaard, cel care avea să se îmbrace în galben la Paris.

ADVERTISEMENT

Columbianul, care a terminat Turul Franței 2022 pe locul 6, are zece zile pentru a face contestație la această decizie. Este important de menționat că administrarea tramadolului, deși este interzisă în curse, nu constituie o încălcare a regulilor anti-doping. În aceste condiții, Quintana este liber să participe la Turul Spaniei, competiție care va începe vineri, 19 august.

Quintana a mai fost vizat de o amplă anchetă

Nairo Quintana nu este pentru prima dată vizat de o anchetă anti-doping. La ediția din 2020 a Turului Franței, hotelul echipei Arkea-Samsic de la Meribel a fost supus unui control inopinat. Poliția a descins în ultima săptămână din Le Tour în două camere ale hotelului.

ADVERTISEMENT

Presa a scris la acel moment că ținta a fost cățărătorul columbian și au mai fost controlate camerele lui Dayer Quintana și Winner Anacona, odată cu camerele sognieurilor (membri de suport pentru rutieri) și mașinile echipei.

Controlul a avut loc după etapa a 17-a din Le Tour, încheiată în cățărare pe Col de la Loze. După acest raid, două persoane au fost reținute: un medic și un sognieur. În camerele de hotel au fost descoperite substanțe injectabile și echipament care poate indica o procedură de dopaj.

ADVERTISEMENT

Nairo Quintana a semnat cu Arkea-Samsic înainte de sezonul 2020 după 7 ani petrecuți la Movistar. El a venit la echipa franceză alături de fratele său Dayer și cu conaționalul Winner Anacona.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis...
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo până în 4 august
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu...
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu ce argumente
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!