Fotbal international

Scandal de proporţii la Barcelona! Preşedintele Josep Bartomeu este acuzat de corupţie

04.09.2020 | 10:57
Scandal de proportii la Barcelona Presedintele Josep Bartomeu este acuzat de coruptie
ADVERTISEMENT

Barcelona a devenit polul fotbalului unde se petrec lucrurile cele mai tari din sportul rege la acest moment. Clubul de pe Camp Nou a devenit subiectul numărul 1 în mass-media din întreaga lume în urma scandalului care se petrece între conducerea Barcei şi legenda vie blaugrana, Lionel Messi.

Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură să vadă cum se va încheia telenovela Messi, după ce starul argentinian a cerut oficial aplicarea clauzei de eliberare gratis introdusă în contractul său cu Barcelona, pentru a pleca la altă echipă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce părea până în urmă cu o lună o utopie, Messi fiind simbolul catalanilor, este acum extrem de posibil să fie pus în aplicare, jucătorul fiind dezamăgit de felul în care conducerea clubului a gestionat lucrurile şi de rezultatele dezastruoase ale echipei.

Preşedintele Josep Bartomeu, grave acuzaţii pentru fapte de corupţie

Şi peste tot acest foc aprins de scandalul Messi vine şi toarnă gaz pentru a-l face o adevărată vâlvătaie poliţia catalană, care îl acuză pe preşedintele clubului, Josep Bartomeu de comiterea unor fapte de corupţie.

ADVERTISEMENT

Povestea despre care scrie toată presa iberică este legată de cazul Barcagate, care s-a petrecut în iarna acestui an şi care îl are în epicentru pe preşedintele Bartomeu.

Compania care a defăimat jucătorii pe bani mulţi

Acesta a angajat firma 13 Ventures în scopul de a monitoriza reţelele sociale şi să protejeze imaginea clubului. O intenţie bună, care însă a căpătat, la solicitarea preşedintelui catalan cu totul alte conotaţii.

ADVERTISEMENT

Concret, compania angajată de Bartomeu a creat mai multe conturi pe care erau publicate mesaje prin care era atacată echipa, dar și jucători, inclusiv starurile Leo Messi și Gerrard Pique. Printre ținte s-au mai aflat și legende ale Barcelonei, dar și mai mulți posibili contracandidați ai lui Bartomeu la alegerile din 2021.

Tradiţia nefastă a preşedinţilor catalani în raport cu legea

Dincolo de abjecţia faptelor lui Bartomeu, care ţin de aspectul moral, există şi un aspect care priveşte organele de justiţie. Faptul că Bartomeu a plătit respectiva companie cu un milion de euro, din banii clubului, o sumă de şase ori mai mare decât onorariul normal al firmei pentru acest gen de servicii.

ADVERTISEMENT

În timp ce negocierile dintre Bartomeu şi tatăl lui Messi, sosit la Barcelona, pentru a obţine libertate de plecare pentru fiul său s-au împotmolit, lovitura primită de Barcelona, inclusiv ca imagine, este una teribilă. De menţionat că acest club are o tradiţie nefastă în acuzele de corupţie aduse preşedinţilor, Josep Luis Nunez,. Joan Laporta sau Sandro Rosell, plătind cu ani de libertate abaterile lor.

ADVERTISEMENT