Alegeri 2024

Scandal de proporții la Tulcea. PSD cere renumărarea voturilor pentru funcția de primar 

PSD Tulcea cere renumărarea voturilor pentru funcția de primar. Social-democrații au sesizat BEJ şi BEC cu privire la ”fraudarea masivă a voturilor”.
10.06.2024 | 21:29
Scandal de proportii la Tulcea PSD cere renumararea voturilor pentru functia de primar
PSD cere renumărarea voturilor pentru funcția de primar  Sursa foto - freepik.com/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Numărarea voturilor s-a lăsat cu scandal la Tulcea, unde PSD acuză o fraudă electorală la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului.

PSD Tulcea cere renumărarea voturilor pentru funcția de primar

Reprezentanții filialei PSD Tulcea au sesizat, luni, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) şi Biroul Electoral Central (BEC) şi au cerut renumărarea tuturor voturilor exprimate pe 9 iunie pentru funcţia de edil al oraşului Tulcea.

ADVERTISEMENT

Social-democrații susțin că au fost identificate numeroase nereguli precum fraudarea masivă a voturilor, consemnarea eronată a rezultatelor votului, dar probleme cu tabletele operatorilor.

”Au fost observate discrepanţe semnificative între numărul total de votanţi înregistraţi în tabletele operatorilor şi numărul de votanţi consemnaţi în procesele verbale. Solicităm cu fermitate modificarea menţiunilor din procesele verbale astfel încât să corespundă cu datele exacte din tabletă” au transmis reprezentanții PSD Tulcea.

ADVERTISEMENT

PSD Tulcea acuză că ”rezultatele votului au fost consemnate eronat, cu diferenţe între numărul total de votanţi înregistraţi pe tabletă şi cel consemnat ca număr de votanţi în procesele verbale”.

De asemenea, social-democrații susțin că ”tabletele operatorilor, cu programele de înregistrare active, au fost utilizate în afara secţiilor de votare până în momentul suspendării activităţii BEJ.  Aceasta ridică suspiciuni serioase cu privire la integritatea datelor înregistrate”.

ADVERTISEMENT

Astfel, reprezentanții PSD Tulcea au solicitat investigarea tuturor neregulilor sesizate și luarea măsurilor care se impun pentru asigurarea corectitudinii și legalității procesului electoral.

Totodată, organizaţia judeţeană PSD Tulcea a cerut BEJ şi BEC renumărarea tuturor voturilor exprimate pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea.

ADVERTISEMENT

PSD-iștii au menționat că este inacceptabil ca, în anul 2024, ”să fim martorii unor astfel de abateri grave de la normele democratice”.

Mai mult, PSD Tulcea și-a luat angajamentul că va luptacu toate mijloacele legale”pentru a asigura transparenţa şi corectitudinea alegerilor, astfel încât voinţa cetăţenilor să fie respectată”.

”Solicităm intervenţia urgentă a autorităţilor pentru a remedia aceste nereguli şi pentru a restabili încrederea publicului în procesul electoral”, au conchis reprezentanții PSD Tulcea.

ADVERTISEMENT