Sport

Scandal de rasism în preliminariile CM 2022: soția unui fotbalist a fost amenințată cu moartea!

Scandal de rasism la meciurile din preliminariile CM 2022. Un fotbalist polonez ar fi fost amenințat cu moartea la partida Polonia - Anglia
10.09.2021 | 15:16
Scandal de rasism in preliminariile CM 2022 sotia unui fotbalist a fost amenintata cu moartea
ADVERTISEMENT

La finalul primei reprize a meciului Polonia – Anglia, disputat în etapa a 6-a pentru preliminiariile CM 2022, un schimb de replici între Kamil Glik și Kyle Walker, cu posibile tente rasiste, s-ar fi produs pe tunel.

Cei doi au fost la un pas de bătaie generală, dar coechipierii și forțele de ordine au intervenit la timp. Totul a pornit înainte ca arbitrul să fluiere finalul primei reprize, Kamil Glik i-ar fi băgat mâna în gât lui Kyle Walker, iar de acolo lucrurile au degenerat repede.

ADVERTISEMENT

Anglia ar fi depus un memoriu „neadevărat”, acuzând un abuz rasial

Anglia a depus o plângere potrivit căreia Kyle Walker a fost abuzat rasial de fundașul polonez Kamil Glik. Ofițerul de presă al Poloniei, Jakub Kwiatkowski, a fost chemat la pauză, pentru a-i fi comunicat faptul că doi membri ai Asociației Engleze de Fotbal au fost văzuți vorbind cu un al patrulea oficial FIFA.

Englezii l-au acuzat pe Kamil Glik pentru abuzul rasial la adresa fundașului lui Manchester City. Imediat, Kwiatkowski s-a întors în vestiar pentru a le aduce la cunoștință jucătorilor ceea ce s-a întîmplat și le-a cerut explicații.

ADVERTISEMENT

Kamil Glik și restul jucătorilor au spus că nu este vorba de rasism și că fundașul polonez nu i-ar fi zis nimic ieșit din comun lui Walker.

FIFA a anunțat că a pornit o investigație în acest sens, iar Federația Poloneză a negat acuzele britanicilor.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit cu jucătorii noștri și neagă vehement faptul că a fost vorba de vreo urmă de rasism. A fost un incident de fotbal normal. Tensiunile erau la cote înalte. Au fost niște împingeri între Glik și Walker la o lovitură liberă.

Era mare tensiune și a fost vorba de niște împingeri, dar nu de rasism. Negăm clar aceste acuzații. Am avut discuții cu al patrulea oficial despre asta la pauză și mi-a spus că nu a fost vorba de rasism”, a fost explicația oficialului polonez.

ADVERTISEMENT

Imediat după finalul jocului, Zbigniew Boniek, legenda fotbalului polonez, l-a acuzat de ipocrizie pe Kyle Walker, fotbalistul campioanei Angliei.

„Mai întâi au îngenunchiat, apoi Walker s-a uitat la Glik cu dispreț și a refuzat să dea mâna cu el. Este ipocrizie totală, de acolo a pornit totul”, a declarat acesta.

Soția lui Kamil Glik a fost amenințată cu moartea de suporterii englezi

Scandalul a continuat apoi, cu suporterii englezi în plim-plan. Aceștia au atacat-o pe rețelele sociale pe Marta Glik, soția lui Kamil Glik, căreia i-au adresat injurii, ba chiar la un moment au amenințat-o cu moartea.

Marta a publicat pe contul său de Instagram câteva dintre mesajele englezilor, care conțineau cuvinte obscene. Amenințările suporterilor din Anglia i-au vizat chiar și pe cei trei copii ai familiei Glick.

ADVERTISEMENT
Tags: