SCANDAL de SPIONAJ pe axa Berlin-Washington

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/07/2015, 18:19
SCANDAL de SPIONAJ pe axa Berlin-Washington

Berlinul a anunţat miercuri că a cerut explicaţii de la SUA, după apariţia în presă a unor noi informaţii potrivit cărora serviciul de informaţii american a spionat miniştri şi pe şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, relatează AFP, citată de Agerpres.

‘Am cerut calificări guvernului american’, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Martin Schafer. ‘Secretarul de stat (Stephan) Steinlein l-a contactat pe ambasadorul american (John) Emerson, l-a confruntat cu acuzaţiile şi a insistat ca noi să obţinem de la partea americană explicaţiile şi clarificările necesare privind acest dosar şi toate dosarele încă deschise’, a explicat el, în cursul unei conferinţe de presă.

Potrivit unor documente ale WikiLeaks date publicităţii de cotidianul Südddeutsche Zeitung şi de canalele publice NDR şi WDR, NSA a spionat în cursul anilor ministerele Economiei şi Afacerilor Externe. De asemenea, un telefon mobil al şefului diplomaţiei germane Frank-Walter Steinmeier ar figura şi el pe lista ţintelor acestei agenţii americane de informaţii.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Închide ×