Life

Scandal după ce Bill Gates şi Jeff Bezos au petrecut pe un iaht privat: “Ipocriţi elitişti”

Scandal după ce miliardarii Bill Gates și Jeff Bezos au petrecut pe un iaht privat. Fondatorul Microsoft a împlinit 66 de ani și a organizat un eveniment privat.
01.11.2021 | 12:42
Scandal dupa ce Bill Gates si Jeff Bezos au petrecut pe un iaht privat Ipocriti elitisti
Scandal după ce Bill Gates şi Jeff Bezos au petrecut pe un iaht privat. Sursa foto: hepta.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Un scandal a început în mediul online după ce Bill Gates și Jeff Bezos au petrecut pe un iaht privat în acest weekend. Fondatorul Microsoft și-a sărbătorit aniversarea de 66 de ani, iar printre cei 50 de invitați s-a numărat și fondatorul Amazon.

Petrecerea a avut loc pe malul Mediteranei, în Fethiye, Turcia. Invitații au fost transportați cu elicopterul de pe iahtul lui Bill Gates până la un golf izolat.

ADVERTISEMENT

Cei doi magnați au fost numiți ipocriți după ce au vorbit, în discursurile lor, despre schimbările climatice și despre cum ar trebui combătute. Aceștia au fost criticați întrucât iahtul și elicopterul poluează mediul înconjurător.

Scandal după ce Bill Gates şi Jeff Bezos au petrecut pe un iaht privat

Avionul utilizat pentru alimentarea elicopterelor emite o cantitatea imensă de dioxid de carbon, potrivit Daily Mail. Iahtul pe care au petrecut Bill Gates și Jeff Bezos emite 19 tone de dioxid de carbon pe zi.

ADVERTISEMENT

După petrecerea organizată de fondatorul Microsoft, utilizatorii au răbufnit pe Twitter și i-au acuzat pe cei doi magnați de ipocrizie, în contextul în care tot ei au tras un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice, potrivit News 18.

De altfel, Bill Gates a investit miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice.

„Bill Gates a organizat o petrecere aniversară de patru ore în Turcia, 50 de persoane au fost transportate cu cu elicoptere private de pe iahturile lor ancorate în larg…

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt oamenii care vor să iei autobuzul la serviciu și să faci alte sacrificii pentru schimbările climatice”, a scris un utilizator pe Twitter.

Utilizatorii au atras atenția asupra faptului că cei doi miliardari se plimbă cu limuzine și zboară adesea cu avioane în timp ce îi avertizează pe ceilalți în legătură cu încălzirea globală.

ADVERTISEMENT

„Ipocriți elitiști! Merg în limuzine care consumă combustibil și zboară cu avioane masive, în timp ce ne oferă prelegeri despre salvarea planetei. Ce glumă!”, a mai scris cineva pe Twitter.

„Jeff Bezos petrece cu Bill Gates atunci când acesta își sărbătorește aniversarea de 66 de ani cu prietenii, pe un iaht privat de 2 milioane de dolari pe săptămână, înainte de a-i transporta pe toți cu elicopterul într-o stațiune exclusivistă din Turcia. Regulile nu se aplică în cazul lor?”, a mai scris cineva pe rețelele sociale.

Cât costă închirierea iahtului lui Bill Gates

Potrivit Business Insider, invitații lui Gates au fost transportați cu elicopterul de la iahtul Lana la plaja retrasă Sea Me din stațiunea turcă Fethiye. Bill Gates a închiriat iahtul pentru 1,8 milioane de lire sterline pe săptămână.

Iahtul este dotat cu sală de sport, jacuzzi, club și piscină, conform ziarului turc Yeni Safak.

Petrecerea a durat patru oare, iar invitații nu au avut voie să-și folosească telefoanele mobile. Printre preparatele servite la eveniment se numără sushi, fructe de mare și pizza.

ADVERTISEMENT