Scandal după eliminarea lui Sepsi din Cupa României: ”Poate se vor gândi la pensionarea lui”

Traian Terzian   
în Cupa Romaniei
28/11/2020, 15:55
Scandal după eliminarea lui Sepsi din Cupa României: ”Poate se vor gândi la pensionarea lui”
Oficialii echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe au făcut scandal la finalul meciului care a dus la eliminarea din Cupa României. Sursă foto: Sport Pictures

Oficialii echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe au făcut scandal la finalul meciului care a dus la eliminarea din Cupa României.

Covăsnenii au fost învinși cu 1-0 de Turris Oltul Turnu Măgurele, în 16-imile de finală, dar au acuzat dur arbitrajul lui Cătălin Popa.

Surpriza este cu atât mai mare, cu cât în sezonul precedent Sepsi a ajuns până în finala Cupei României, acolo unde a cedat în fața celor de la FCSB.

Eliminarea lui Sepsi din Cupa României a adus un scandal uriaș

Managerul general al celor de la Sepsi, Cornel Șfaițer, i-a criticat pe jucătorii săi, dar a pus eliminarea din Cupa României pe seama arbitrului Cătălin Popa și a făcut un scandal monstru la finalul întâlnirii.

Oficialul covăsnenilor acuză două faze în care centralul a judecat împotriva echipei sale. În minutul 62, Achahbar este contrat în careu de Pîrvulescu, în cădere fundașul lui Turris lovește și balonul cu mâna, însă în locul unui penalty evident Popa îi acordă al doilea cartonaș galben jucătorului de la Sepsi pentru simulare și îl elimină.

Zece minute mai târziu, arbitrul a acordat doar cartonaș galben la faultul dur al lui Pușcaș asupra lui Vașvari. Fotbalistul lui Sepsi a rămas întins pe teren și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Am avut o prestație dezamăgitoare, dat fiind faptul că suntem o echipă care a atins ultimul act în sezonul trecut, iar acum ne vedem eliminați de o echipă Liga 2. Le-am atras atenția băieților că vom avea o partidă dificilă cu Turris. E o competiție a surprizelor. Tot staff-ul a atras atenția asupra acestor idei. Din păcate nu s-a simțit asta în teren”, a început Șfaițer.

”Totuși, asta nu scuză cu nimic prestația jenantă a lui Cătălin Popa, iar fazele sunt cât se poate de clare și sunt judecate pe dos. Sper că oamenii din CCA vor analiza ce s-a întâmplat la Măgurele și vor lua măsuri. Poate chiar vor da un exemplu și se vor gândi la pensionarea lui Cătălin Popa. L-ați văzut, e depășit în momente cheie ale jocului.

E în spatele fazelor deci are niște probleme. Sperăm să fie exemplul care să trezească arbitrajul până la sosirea VAR-ului. Nu e prima dată când Cătălin Popa face erori grave. Tot mai dese în ultima vreme. Nu că ar avea ceva cu Sepsi, greșește flagrant în aproape fiecare meci pe care îl conduce”, a mai spus managerul general.

Închide ×