Fotbal international

Scandal după Hajduk – FCSB! Acuze la adresa unui jucător: “Şi-a urmărit interesele meschine”

22.08.2018 | 09:56
Scandal dupa Hajduk  FCSB Acuze la adresa unui jucator Sia urmarit interesele meschine

Scandal după Hajduk – FCSB, din turul trei preliminar al Europa League. Croaţii au luat foc după ce unul dintre jucătorii clubului de la Split s-ar fi dat lovit. Jasmin Huljaj, preşedintele celor de la Hajduk Split, l-a acuzat dur pe căpitantul clubului, Zoran Nizic, că nu a vrut să joace în duelul cu vicecampioanei României pentru a-şi forţa plecarea de la club.

Preşedintele croaţilor a povestit cum s-a comportat Nizic înaintea meciurilor cu FCSB şi l-a pus la zid pe jucătorul care evolua de şase ani de zile la Split: ”Am încercat să-l păstrăm şi să-l motivăm, oferindu-i condiţii financiare de două ori mai bune decât în actualul contract, dar el a considerat că nu este suficient […] El a comunicat că nu poate să joace.

Scandal după Hajduk – FCSB

Toate acestea s-au întâmplat înainte de primul meci cu FCSB. La întâlnirea de dinaintea partidei, în vestiar, el a spus în faţa tuturor jucătorilor, antrenorilor, preşedintelui şi directorului sportiv că nu se simte pregătit şi să conducă echipa cu FCSB. Asta în ciuda faptului că s-a antrenat normal […] Hajduk are nevoie în acest moment de jucători care sunt dispuşi să dea 100% pentru club, nu de jucători care-şi urmăresc interesele lor meschine”, a fost declaraţia făcută de Jasmin Huljaj, citat de slobodnadalmacija.hr.

Zoran Nizic, în tricoul echipei naţionale a Croaţiei

Zoran Nizic a semnat cu Hajduk Split iarna anului 2012 şi mai avea contract încă un an cu Hajduk Split. Jucătorului în vârstă de 28 de ani i-a fost propusă prelungirea contractului, însă a refuzat şi încearcă să plece încă de acum, iar acesta a fost motiv de scandal după Hajduk – FCSB. De profil mijlocaş defensiv, Nizic a mai evoluat în carieră la echipele Zmaj Makarska şi FC Brussel şi este evaluat de site-urile de specialitate la 2.500.000 de euro.

Eliminaţi fără Nizic

FCSB a ieşit victorioasă din dubla cu Hajduk Split, din turul trei preliminar al Europa League, după 0-0 în Croaţia şi 2-1 pe Arena Naţională. În playoff-ul competiţiei, vicecampionii vor da piept cu Rapid Viena, echipă la care joacă şi românul Andrei Ivan, proaspăt împrumutat în Austria de la Krasnodar, acolo unde nu prindea echipa.

Artizanul acestei calificări a fost Harlem Gnohere. “Bizonul” a marcat ambele goluri din meciul de la Bucureşti cu Hajduk şi a devenit netransferabil: „Nici pe 50 de milioane de euro nu-l dă patronul pe ”Bizo”, din ce am înţeles. Important e că el e într-o formă bună în acest moment, a reuşit să marcheze, ne ajută foarte mult. Sper s-o ţină până la sfârşitul campionatului aşa”, spunea antrenorul de la FCSB, Nicolae Dică, după duelul cu echipa din Croaţia.

Scandal după Hajduk - FCSB. Fază de joc de la Split, din meciul de fotbal dintre Hajduk Split şi FCSB, contând pentru prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League, joi 9 august 2018
Scandal după Hajduk – FCSB. Fază de joc de la Split, din meciul de fotbal dintre Hajduk Split şi FCSB

“Eram plin de nervi… Am condus tot meciul, am luat un gol… Mă și gândeam: “Cum să nu meargă Steaua mai departe?!”. Am luptat ca niște eroi, am atacat până în ultima secundă și-am marcat. Nici nu știu de unde am venit și cum am dat cu capul în acea minge… Important e că Steaua s-a calificat”, Harlem Gnohere, după dubla din duelul cu Hajduk Split