Hotnews

SCANDAL după moartea Ancăi Petrescu. Rudele acuză medicii de MALPRAXIS

Moartea subită a Ancăi Petrescu, arhitecta Casei Poporului, a provocat un scandal fără precedent. Familia consideră că a fost malpraxis şi cere judecarea medicilor care au îngrijit- o....
06.10.2015 | 11:06
SCANDAL după moartea Ancăi Petrescu. Rudele acuză medicii de MALPRAXIS

Moartea subită a Ancăi Petrescu, arhitecta Casei Poporului, a provocat un scandal fără precedent. Familia consideră că a fost malpraxis şi cere judecarea medicilor care au îngrijit- o.

Au trecut doi ani de la moartea arhitectei Anca Petrescu, iar familia ei a decis să caute vinovaţii. În urma unui accident rutier, produs în 2011, în drum spre Timişoara, Anca Petrescu a ajuns în comă la spitalul din oraş.

Eforturile medicilor au făcut ca femeia să-şi revină aproape miraculos, însă la scurt timp situaţia ei s-a înrăutăţit din nou după ce ar fi contractat un microb intraspitalicesc, fie de la Timişoara, fie de la Spitalul Floreasca din Capitală unde a ajuns ulterior, susţin membrii familiei, care au decis ca după doi ani de la tragedie să deschidă un proces care să demonstreze malpraxisul.

Război împotriva medicilor

Mai exact, cele două fiice ale arhitectei, Cristina şi Smaranda, cât şi soţul ei, George Mărculeţ, au deschis o acţiune în instanţă prin care cer ca atât cele două spitale de urgenţă, Floreasca şi cel din Timişoara, cât şi medici de renume care s-au îngrijit de ea, respectiv profesorul Mircea Beuran şi Claudiu Turculeţ, să fie traşi la răspundere pentru moartea Ancăi Petrescu.

“A fost evident vorba despre malpraxis şi avem dovezi medicale, de la legişti, care vor fi depuse la dosar. Nu vrem bani, despăgubiri, nu vrem nimic, decât ca aceşti oameni să nu mai facă rău nimănui”, a declarat Cristina Mărculeţ Petrescu, una dintre fiicele arhitectei.

De partea cealaltă, părţile acuzate nu doresc să comenteze această acţiune.

“Având în vedere că este vorba despre un proces aflat pe rol, spitalul nu comentează acest caz”, a transmis conducerea Spitalului Floreasca.

Sursă: www.libertatea.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri