Sporturi

Scandal etnic între doi ultramaratoniști români! „Eşti un câine şi nu un om. Ai mai înjunghiat o dată pe Avram Iancu”

30.01.2019 | 15:07
Scandal etnic intre doi ultramaratonisti romani Esti un caine si nu un om Ai mai injunghiat o data pe Avram Iancu

Un scandal etnic cât casa a izbucnit între doi ultramaratoniști români! Avram Iancu și Levente Polgar s-au luat la ceartă, deși, inițial cei doi și-au dat mâna și doreau să se ajute. Totul a plecat după ce Polgar i-a împrumutat o sanie lui Iancu pentru ca acesta să participe la o competiție dură “6633 Arctic Ultra”. Când a aflat că mai întâi de toate, Iancu se va antrena de la Petroșani la Constanța cu sania lui, Polgar a venit și și-a luat utilajul înapoi.

„Un om care se dovedeşte că este un câine şi nu un om, a venit şi mi-a luat sania pe care mi-a împrumut-o pentru 6633. Motivul? Pentru că de ce am plecat spre Constanţa? Că el nu mi-a dat-o pentru Constanţa. Levi! Am o întrebare: tu înainte să pleci la 6633 nu te-ai antrenat deloc pe drumurile României? Ţi-am cerut sania cu o lună de zile înainte, nu că s-o ţin bibelou. Nu ştiu ce te-a supărat aşa de tare că am plecat spre Constanţa. Din moment ce mi-ai împrumutat-o, este a mea până la predare şi nu trebuie să dau nimănui raportul dacă mă antrenez în jurul casei, oraşului, judeţului sau la Marea Neagră. Şi dacă ţi-aş fi greşit cu ceva…. a lua sania unui om care este în plină acţiune te descalifică atât că sportiv, dar mai ales ca om. Uite că ai mai înjunghiat odată pe la spate. Pe Avram Iancu! Să-ţi fie ruşine Levente Polgar! M-ai lăsat că un câine, la marginea drumului, noaptea cu 30 de kile de acareturi. Să-ţi fie ruşine Levente Polgar!”, a scris Avram Iancu pe o rețea de socializare.

Scandal etnic între doi ultramaratoniști români! Levene și Avram Iancu
Avram Iancu spune că va continua cursa cu un rucsac pe care l-a achiziționat pe ultima sută de metri

Scandal etnic între doi ultramaratoniști români!

Replica lui Polgar nu s-a lăsat prea mult așteptată. Sportivul spune că Avram Iancu i-a ascuns planurile sale. „Amândoi avem vina noastră. Postarea lui este deplasată. Când a venit la mine la poartă, nu mi-a zis de încă o incursiune egală cu distanţă maratonului arctic. Că să fiu şi corect, eu în martie pornesc în alergare către Laponia. Am zis ok, îl aştept până vine el cu sania. Dar gestul lui nu are limite de ruşine, în special că este şi decorat cu ordinul naţional Steaua României, în grad de Cavaler.

M-a durut să aflu de pe Facebook despre plecarea sa spre Constanţa. Cinstit era să mă fi sunat şi să îmi fi spus. Eu i-am dat un bun pentru competiţie, nu să se antreneze. I-am trimis un mesaj, dar nu l-a luat de bun”, a declarat și Levente Polgar pentru cei de la Adevărul.