News

Scandal fără precedent la Poliția Locală Brașov. Oamenii legii, acuzați că au copiat la examen

09.03.2021 | 10:52
Scandal fara precedent la Politia Locala Brasov Oamenii legii acuzati ca au copiat la examen
Unii candidați susțin că rezolvările erau afișate la intrarea în sala de examen. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Credeați că studenții sunt singurii care cad pradă tentației  de a copia la examene? Ei bine, Poliția Locală Brașov se află în centrul unui scandal monstru după evaluarea care a făcut ca 15 din cei peste 200 de oameni ai legii să fie puși pe liber.

Unii dintre candidați susțin că rezolvările erau afișate la intrarea în sală pentru a putea fi fotografiate cu ajutorul telefoanelor mobile și transcrise ulterior. Şeful instituției neagă, însă, acuzaţiile şi refuză reluarea examenului, chiar dacă Primăria îl amenință cu demiterea.

ADVERTISEMENT

De altfel, poliţiştii locali s-au opus încă de la început acestei testări și au susținut că nu se justifică, în condițiile în care au fost deja evaluați în momentul angajării. În plus, sindicatul susține că starea de alertă nu permite organizarea concursurilor pentru demiterea unor persoane, ci doar a celor de angajare, în cazul în care există o nevoie stringentă.

Polițiștii brașoveni sunt acuzați că au copiat la examen

Până în acest moment pot să vă confirm că este o sesizare depusă cu privire la anumite aspecte care ridică semne de întrebare cu privire la concurs, care a fost dat pentru ocuparea unor posturi din cadrul Poliţiei Locale Braşov.

ADVERTISEMENT

Mai multe detalii nu pot să vă dau pentru că sesizarea abia a fost depusă și este nevoie de o investigație din care să rezulte dacă sunt aspecte penale sau nu”, a declarat, conform observatornews.ro, Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Poliția Locală Brașov se confruntă cu un nivel minim de încredere din partea brașovenilor și are nevoie de un management eficient, care să implementeze acțiuni concrete și cu rezultate, care să transforme această instituție într-un serviciu public profesionist.

ADVERTISEMENT

Altfel, rămâne o instituție locală care consumă peste 4 milioane de euro anual, fără a furniza servicii de calitate brașovenilor“, a transmis și primarul Allen Coliban.

În replică, reprezentanții Poliției Locale Brașov neagă acuzațiile și susțin că s-au adresat Poliției Municipiului Brașov pentru a cerceta penal posibila fraudare a examenului.

ADVERTISEMENT

În urma analizei bazate pe declarațiile, verbale și scrise, date de participanții la organizarea și desfășurarea concursului, deși nu există probe directe care să conducă la concluzia existenței unor cazuri de fraudare a examenului, însă constatând că există unele suspiciuni rezonabile care ar putea genera o situație de neîncredere în corectitudinea concursului, directorul Poliției Locale Brașov a luat hotărârea de a sesiza organele de cercetare penală pentru efectuarea de verificări potrivit prevederilor legale”, se arată în comunicatul transmis de aceștia.

ADVERTISEMENT
Tags: