Life

Scandal după lansarea ”House of Gucci”. Familia Gucci critică filmul lui Ridley Scott: ”Este o insultă la adresa moștenirii”

Familia Gucci critică filmul lui Ridley Scott. După lansarea ”House of Gucci”, moștenitorii casei de modă au pornit un adevărat scandal pe baza scenariului care stă la baza peliculei.
30.11.2021 | 11:49
Scandal dupa lansarea House of Gucci Familia Gucci critica filmul lui Ridley Scott Este o insulta la adresa mostenirii
Familia Gucci este dezamăgită și critică filmul lui Ridley Scott. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

După premiera filmului ”House of Gucci”, moștenitorii lui Aldo Gucci, cel care a ocupat funcția de președinte al casei de modă din 1953 până în 1986, se arată extrem de dezamăgiți și critică dur filmul realizat de Ridley Scott.

Familia Gucci critică scenariul filmului lui Ridley Scott

Conform acestora, filmul aduce o ”portretizare eronată” a ceea ce a însemnat familia Gucci, apărând ca niște ”infractori, insensibili și ignoranți”. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, spun ei, producătorii filmului în care apare și Mădălina Ghenea, interpretând-o pe Sophia Loren, nici măcar nu i-au contactat înainte pentru consultări referitoarea la Aldo Gucci, cel pe care-l interpretează Al Pacino.

Totodată, în comunicatul emis de familia Gucci se subliniază faptul că filmul lui Scott atribuie ”un ton şi o atitudine protagoniștilor binecunoscutelor evenimente care nu le-au aparținut. Acest lucru este extrem de dureros, mai ales din punct de vedere uman, dar este și o insultă la adresa moștenirii pe baza căreia marca de astăzi este construită”.

ADVERTISEMENT

Și asta nu este tot, căci în declarația familiei, pe baza căreia s-a realizat filmul, se precizează și faptul că rolul interpretat de Lady Gaga, Patrizia Reggiani ”este portretizată în film și în declarațiile membrilor distribuției ca fiind o victimă care încearcă să supraviețuiască într-o companie șovinistă. Nu putea fi mai departe de adevăr, Gucci este o companie incluzivă”. 

Această remarcă vine în contextul în care în anii 1980, vreme în care este plasată acțiunea filmului, la compania Gucci erau câteva femei în funcții de conducere, membre sau nu ale familiei.

ADVERTISEMENT

”Memebrii familiei Gucci își rezervă dreptul de a lua măsuri”

”Gucci este o familie care onorează munca strămoșilor săi, a căror amintire nu merită să fie tulburată pentru a pune în scenă un spectacol neadevărat și care nu face dreptate protagoniștilor.

Memebrii familiei Gucci își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a-și proteja numele, imaginea și demnitatea lor și a celor dragi.

ADVERTISEMENT

A furat (n.r. Ridley Scott) identitatea unei familii pentru a face profit”, se mai arată în comunicatul emis de familia Gucci, conform theguardian.com.

”Un Gucci a fost ucis și unul a mers la închisoare”

În replică, după aceste toate acuzații aduse la adresa sa și a filmului ce s-a lansat pe 9 noiembrie 2021, Ridley Scott a avut și el o reacție dură.

”Trebuie să ne amintim că un Gucci a fost ucis și un altul a mers la închisoare pentru evaziune fiscală, așa că nu puteți să îmi vorbiți despre profitul pe care l-am făcut”, a spus regizorul la radio BBC.

 

 

 

ADVERTISEMENT