SCANDAL în gimnastică! Marta şi Bela Karoly, daţi în judecată

Marian Popovici   
în Stiri sportive
28/10/2016, 10:32
SCANDAL în gimnastică! Marta şi Bela Karoly, daţi în judecată

Washington Post a prezentat un caz tulburător din gimnastica americană. Americanii  prezintă cazul unei foste sportive de top care le-a intentat un proces celor care i-au fost alături în perioada sportului de performanţă.

Gimnasta al cărei nume nu a fost divulgat, i-a dat în judecată pe fostul medic al echipei feminine a SUA, care a abuzat-o sexual, şi pe antrenorii Bela şi Marta Karolyi, care ar fi închis ochii la ceea ce s-a întîmplat.

Acţiunea a fost depusă în instanţă de o tînără în vîrstă de 24 de ani, membră a echipei de gimnastică a SUA din 2004 până în 2010 (de la 12 şa 18 ani). Tînăra susţine că medicul Larry Nassar i-a introdus degetul în vagin pe motiv că i-ar ajusta oasele.

O altă gimnastă, medaliată la Jocurile Olimpice de la Sydney a depus o plîngere similară. Americanii scriu că abuzul sexual a avut loc la ferma din Texas deţinută de familia Karolyi, care a servit drept cartier general de pregătire al lotului olimpic feminin al SUA începând cu 2001. Antrenorii Bela şi Marta Karolyi ar fi închis ochii a abuzul lui Nassar.

Nassar şi soţii Karolyi apar ca învinuiţi în proces, alături de federaţia de gimnastică din SUA, actualul şi fostul preşedinte ale acesteia, scrie Washington Post.

Doctorul Larry Nassar a fost concediat în vara anului trecut, după ce a primit plîngeri privind comportamentul sexual al acestuia din timpul examenelor medicale. ESPN scrie că sînt peste 30 de plîngeri de agresiune sexuală depuse împotriv doctorului.

1981 e anul în care Marta şi Bela Karoly au plecat în SUA 

41 de ani au fost antrenori activi Marta şi Bela Karoly (1956-1997)

Închide ×