Decizii dure în Copa Libertadores! Fanii au făcut gesturi reprobabile după tragedia celor de la Chapecoense

Vicentiu Dinescu   
in Fotbal international
13/02/2018, 19:55
Decizii dure în Copa Libertadores! Fanii au făcut gesturi reprobabile după tragedia celor de la Chapecoense

Suporterii formaţiei Nacional Montevideo, care au mimat în tribune căderea unui avion, au primit interdicţie la următoarele trei deplasări din Copa Libertadores, iar clubul uruguayan a fost amendat, marţi, cu 80.000 de dolari.

Clubul Chapecoense a cerut excluderea din competiţie a echipei Nacional Montevideo, după scandalul iscat la partida disputată la 1 februarie, în manşa retur a turul doi preliminar din Copa Libertadores.

Scandalul a avut loc pe terenul celor de la Chapecoense

Scandalul a avut loc la partida Chapecoense – Nacional Montevideo 0-1, în urma căruia uruguayenii au obţinut calificarea în faza următoare a competiţiei. Nacional Montevideo câştigase cu acelaşi scor şi meciul tur.

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa).

Şase din cele 77 de persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Ştirea MOMENTULUI

Edi Iordănescu lămurește „cazul Ioniță”: „A fost cea mai dureroasă decizie pentru mine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.