News

Scandal în BOR. De ce îi obligă mai multe biserici sucevene pe oameni să cumpere lumânări. ”Ajung să coste mai mult decât Prohodul”

Este scandal în BOR. Mai multe biserici sucevene îi obligă pe oameni să cumpere lumânări. Enoriașii se plâng că acestea ajung să coste mai mult decât Prohodul.
05.07.2022 | 14:33
Scandal in BOR De ce ii obliga mai multe biserici sucevene pe oameni sa cumpere lumanari Ajung sa coste mai mult decat Prohodul
Scandal în BOR. Oamenii spune că unele biserici îi obligă să cumpere lumânări. ”Ajung să coste mai mult decât Prohodul”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un enoriaș din județul Suceava lansează o adevărată dispută în spațiul public. Acesta reproșează conducerii bisericii din zona Moldovei prețul uriaș al lumânărilor.

Scandal în BOR. Oamenii spun că unele biserici îi obligă să cumpere lumânări. ”Ajung să coste mai mult decât Prohodul”

În rubrica ”Răspunsul ierarhului” de pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, din 4 iulie, un creștin se revoltă față de o activitate obișnuită a bisericii.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul din Suceava reproșează conducerii  Arhiepiscopiei Sucevei prețurile extrem de piperate ale lumânărilor.

Localnicul se plânge că enoriașii sunt obligați să cumpere aceste produse de la biserică. El  reproșează că lumânările ajung să coste mai mult decât Prohodul.

ADVERTISEMENT

”Vă rog sa îmi iertați îndrăzneala, dar aș vrea să știu de ce doar în unele biserici suntem obligați să cumpărăm lumânări din biserică pentru Prohod?

Ajung să ne coste mai mult lumânările decât Prohodul. E normal să cumperi lumânarea din biserică pentru Sfântul Altar, dar să cumperi 100-200 de lumânări obligatoriu de la biserică nu cred ca e corect.”, i-a scris enoriașul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

ADVERTISEMENT

Răspunsul dat de IPS Calinic: ”Că este de datoria noastră, ca fii ai Bisericii, să susţinem Biserica”

Bărbatul din Suceava a primit rapid un răspuns de la IPS Calinic. Înaltul prelat îi spune creștinului că ”este de datoria noastră, ca fii ai Bisericii, să susținem Biserica”.

În același timp, în răspunsul postat pe site-ul amintit, Arhiepiscopul îi cere cetățeanului să transmită numele parohiei unde a întâmpinat aceste probleme de ordin financiar.

ADVERTISEMENT

”Că este de datoria noastră, ca fii ai Bisericii, să susținem Biserica, este adevărat. Aceasta însă nu înseamnă că trebuie să fie cumpărate sute de lumânări de la pangar dacă numărul participanților la acea slujbă este unul limitat.

De aceea, vă rugăm să ne transmiteți numele parohiei, pentru a cerceta sesizarea dumneavoastră. Pace și bucurie!”, a răspuns înaltul prelat.

ADVERTISEMENT
Tags: