News

Scandal în BOR! Un preot şi-a îndemnat enoriașii să nu se vaccineze: “Pielea oamenilor se va umple de solzi”. Reacţia Mănăstirii Nechit: “Nimeni nu-şi asumă vaccinul”

Scandal în Biserica Ortodoxă Română după ce un preot de la Mănăstirea Nechit le-a spus enoriașilor să nu se vaccineze pentru că vor muri!
08.06.2021 | 16:14
Scandal in BOR Un preot sia indemnat enoriasii sa nu se vaccineze Pielea oamenilor se va umple de solzi Reactia Manastirii Nechit Nimeni nusi asuma vaccinul
Un preot le-a spus oamenilor să nu se vaccineze pentru că vor muri. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O nouă filmare făcută într-o biserică încinge spiritele în plină pandemie de coronavirus. Un preot de la Mănăstirea Nechit din județul Neamț a ținut o cuvântare enoriașilor și le-a transmis acestora că nu trebuie să se vaccineze. Nu s-a oprit aici. Părintele le-a mai zis celor prezenți că vor urma clipe înfiorătoare pentru toți cei care au ales să se imunizeze împotriva COVID-19.

În mod evident, opinia acestuia a intrat într-o contradicție cu toate mesajele pe care reprezentanții Bisericii Ortodoxe le-au transmis în ultima perioadă. Astfel, mai marii BOR nu au ezitat o clipă și le-au explicat oamenilor că singura salvare și posibilitate de a-și relua viețile este reprezentată de vaccin.

ADVERTISEMENT

Scandal în BOR după ce un preot le-a spus enoriașilor să nu se vaccineze!

De asemenea, predica ținută de preotul de la Nechit este contrazisă și de mesajele specialiștilor din medicină legate de siguranța procesului de imunizare. De remarcat că, părintele a enumerat o serie de boli pe care cei vaccinați ar urma să le facă în viitorul cât se poate de apropiat.

„Cu siguranță se văd foarte mult în biserică cei care au beneficiat de așa zisul vaccin, care nu este vaccin. Este orice, vaccin nu este. Toți care și-au făcut vaccinul să se aștepte de următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie. Oamenii care au fost vaccinați în combinație cu noua necunoscută epidemie nu vor avea putere să meargă.

ADVERTISEMENT

Vor fi un zombie, adică exact cum îi vedem pe cei care sunt drogați. Sau dacă vreți să facem o experiență, cum sunt unii care sunt sedați în spitalele de specialitate, ne dăm seama cum vom ajunge. Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ. Oamenii care sunt fericiți astăzi că și-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiți.

Pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ce au făcut împotriva lui Dumnezeu. Dacă mintea nu va mai funcționa la capacitatea normală, ai atentat la dumnezeu. După vaccinare, după o perioadă mică de timp, în combinație cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi ca la pește. Nu va exista nicio explicație cu privire la originea acestei noi boli.

ADVERTISEMENT

Nu există un nume pentru această boală. Oamenii se vor umple de solzi și camcere de sânge care vor fi transmise către întregul corp uman. Corpurile se vor umple cu răni din care va curge lichid, va fi înfricoșătoare această boală. Lucrarea celui rău va rezista, oamenii vor muri după vaccinare. Planul lor  criminal de genocid în lume, pe tot globul pământesc”, le-a spus preotul celor prezenți în biserică.

Replică imediată a Bisericii Ortodoxe Române

Filmarea a fost postată pe o rețea de socializare și a strâns deja sute de comentarii și câteva mii de distribuiri. Interesant este că mulți dintre cei care au reacționat i-au dat dreptate părintelui. Au existat însă și acuze dure la adresa părintelui.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a ținut să precizeze pentru site-u nostru că asemenea preoți sunt „departe de lumea reală a informației medicale și amestecă apocaliptic vaccinarea cu credința și teologia.“Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare.

Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora.

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate”, a declarat Vasile Bănescu.

Ce spun reprezentanții mănăstirii Nechit

FANATIK a luat legătura chiar cu reprezentanții mănăstirii Nechit. Reporterii site-ului nostru au stat de vorbă cu părintele Efrem. Acesta a ținut să transmită că predica a fost scoasă din context și că reprezintă o opinie personală, dar a încheiat cu un atac la adresa autorităților.

„Este un punct de vedere al preotului, nu un punct de vedere al mănăstirii. A fost o predică pe care acesta a ținut-o enoriașilor, da, le-a vorbit, dar era punctul lui de vedere. A fost oarecum scos din context exact partea aceasta a predicii. 

Eu fac parte din obârșia bisericii, nu e vorba de altceva. Dar, deocamdată, nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru acest vaccin. Acesta este adevărul. Nu a venit niciun om de știință care să spună, domne, eu răspund pentru vaccin, nimeni nu ne-a zis nimic. Am văzut și că mai marii Bisericii Ortodoxe promovează vaccinul. Vom vedea cum stă treaba și cu cei aleși. 

Există virusul, nu putem contesta ideea, dar se încearcă impunerea unei idei. Sunt numai morți de COVID-19 în ultima perioadă. Și nici pe aceștia nu îi tratezi cu respect, i-ai îngropat fără haine. Autoritățile să vină și să ne spună că vaccinul este bun, face bine. Nimeni nu își asumă lucrul acesta, nici măcar Organizația Mondială a Sănătății, nimeni. Au fost mesaje pro vaccin, dar care nu s-au bazat pe nimic. 

Am văzut ce s-a întâmplat și cu studenții, încerci să creezi o ceartă între oameni, între cei vaccinați și cei nevaccinați. Că nu au voie la examene cei nevaccinați. Păi, asta este o crimă, nu e în regulă. Nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru acest vaccin sau cât ne ajută el. Cât ne ajută? Nimeni nu știe. Eu am văzut că oamenii fac boala și după ce se vaccinează”,  zis și părintele Efrem de la mănăstirea Nechit pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT