Sport

Scandal în Bosnia- Herțegovina după decizia federației de a juca un amical cu Rusia, la Sankt Petresburg. ”Nu am cuvinte”

Fotbaliștii și autoritățile din Bosnia-Herțegovina se revoltă după decizia Federației de fotbal de a juca un amical cu Rusia, la Sankt Petresburg.
10.09.2022 | 18:01
Scandal in Bosnia Hertegovina dupa decizia federatiei de a juca un amical cu Rusia la Sankt Petresburg Nu am cuvinte
Fotbaliștii din naționala Bosniei-Herțegovina nu sunt de acord să joace un meci amical contra Rusiei, chiar dacă Federația din țara lor și-a dat acordul. Sursa foto: Goal.com
ADVERTISEMENT

Federația de fotbal din Bosnia-Herțegovina (NSBIH) a anunțat că a acceptat invitația forului similar din Rusia de a disputa un meci amical la Sankt Petresburg. Decizia a declanșat un veritabil scandal în țara lui Miralem Pjanic.

Rusia nu a mai jucat nici un meci din 14 noiembrie anul trecut

Ultimul meci pe care naționala de fotbal a Rusiei l-a disputat a fost anul trecut pe 14 noiembrie, 0-1 cu Croația, în preliminariile CM 2022. În luna februarie a acestui Kremlinul a decis invadarea Ucrainei și din acel moment reprezentativa Rusiei a fost exclusă din barajele de calificare la Cupa Mondială din acest an, din Qatar, dar şi din Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

Suspendările dictate de FIFA și UEFA au dus la imposibilitatea de a mai organizat partide, chiar și amicale, cele mai multe invitații fiind respinse de forurile de specialitate din Europa și din lume. Federația Bosniei-Herțegovina a ales să încalce embargoul și a anunțat că va disputa un meci test la Sankt Petresburg, pe 19 noiembrie, însă decizia a fost contestată de fotbaliști și de autoritățile de la Sarajevo.

Unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști din Bosnia-Herțegovina, Miralem Pjanic a luat atitudine și a criticat deschis ideea disputării amicalului cu Rusia. Fotul fotbalist al lui Juventus și Barcelona, care evoluează în prezent în Emitarele Arabe Unite la Sharjah, sub comanda lui Cosmin Olăroiu, respinge ferm inițiativa NSBIH.

ADVERTISEMENT

”Nu este o hotărâre bună. Când naţionala noastră începe să obţină rezultate, mereu se întâmplă câte ceva în neregulă. Nici nu am cuvinte, Federaţia cunoaşte foarte bine poziţia mea în această chestiune”, a ripostat Miralem Pjanic.

”Sunt împotriva disputării acestui meci. Sunt mereu deoar de partea păcii. Din păcate, nu eu sunt cel care decide împotriva cui va juca Bosnia, dar poziția mea este clară pentru că nu mi se pare normal să joci acest meci în timp ce oameni nevinovați sunt uciși. Sunt solidar cu poporul Ucrainei în aceste vremuri dificile pentru ei”, a adăugat Dzeko, atacantul lui Inter Milano.

ADVERTISEMENT

România va întâlni Bosnia-Herțegovina în Liga Națiunilor

Bonsia-Herțegovina este lider în grupa 3 din eșalonul secund al Ligii Națiunilor și va întâlni prima reprezentativă a României pe 26 septembrie, pe stadionul Rapid.

Va fi ultimul meci al ”tricolorilor” în cea de a doua perioadă în care se vor disputa meciuri în Ligii Națiunilor din acest an. În prima întâlnire, la Zenica, România a fost învinsă de Bosnia-Herțegovina cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Până la meciul cu Bosnia-Herțegovina, naționala lui Edi Iordănescu va întâlni, în deplasare, prima reprezentativă a Finlandei. După patru etape România este ultima în clasamentul grupei a 3-a, cu 3 puncte.

ADVERTISEMENT