Scandal în cantonamentul Spaniei la Mondial! Nu l-au vrut pe Diego Costa!

Sorin Dumitrescu   
în CM 2018
05/07/2018, 13:48
Scandal în cantonamentul Spaniei la Mondial! Nu l-au vrut pe Diego Costa! GALERIE FOTO
Scandal în cantonamentul Spaniei la Mondial. Hierro a intrat în conflct cu Iniesta, Busquets şi David Silva

Presa spaniolă dezvăluie că a avut loc un scandal în cantonamentul Spaniei la turneul final al Campionatului Mondial! Asta ar explica, într-un fel, rezultatele nesatisifăcătoare ale ibericilor, nevoiţi să se întoarcă acasă încă după optimi, în urma eliminării suferite la lovituri de deaprtajare în faţa Rusiei. Spania era văzută la începutul competiţiei drept una dintre pretendentele la câştigarea titlului mondial, însă a fost o mare dezamăgire.

A contat, desigur, mult şi faptul că selecţionerul Julen Lopetegui a fost destituit de către preşedintele Federaţiei chiar cu două zile înainte de primul meci la turneul final, cel cu Portugalia, ca urmare a faptului că s-a aflat că a semnat cu Real Madrid un contract care urma să intre în vigoare după încheierea competiţiei din Rusia. Deşi jucătorii exponenţiali din lot au insistat să rămână Lopetegui federaţia nu a cedat şi l-a trecut pe Fernando Hierro, din rolul de director sportiv pe banca tehnică.

Scandal în cantonamentul Spaniei la Mondial! Şi Isco a fost luat în colimator

Se pare că Hierro ar fi avut un conflict cu câţiva dintre jucătorii cheie din lot, Andres Iniesta, Sergio Busquets şi David Silva cerându-i să îl bage ca vârf pe Iago Aspas, care s-ar plia mai bine pe stilul combinativ al naţionalei iberice. Hierro însă nu a ţinut cont şi l-a titularizat pe ex-brazilianul Diego Costa în toate cele patru meciuri jucate la turneul final. Diego Costa a marcat cele mai multe goluri, trei, însă nu e un jucător agreat în vestiar.

Scandal în cantonamentul Spaniei la Mondial. Şi Isco a intrat în colimator, pentru că nu are calităţi de conducător de joc
Scandal în cantonamentul Spaniei la Mondial. Şi Isco a intrat în colimator

Ceva asemănător se petrece şi în cazul mijlocaşului ofensiv de la Real Madrid, Isco Alarcon, fotbalist care şi el a avut statut de titular. Hierro l-a transformat în conducător de joc, o misiune care l-a depăşit pe Isco şi a creat dizarmonie în echipă. “Aș vrea să văd ce o să facă următorul antrenor. Să văd eu cum face echipa cu Isco și Diego Costa și câte trofee câștigă ar fi răbufnit la finalul turneului unul dintre greii vestiarului Spaniei.

 

 

Închide ×