News

Scandal în cazul Codruței Kovesi! S-a declanșat conflictul în Parlamentul European: “Pune presiune asupra procurorilor”

09.04.2019 | 12:41
Kovesi a împărțit Europa în două

Scandalul legat de numirea Laurei Codruța Kovesi la procuratura europeană se întețește în Parlamentul European. Conflictul a luat amploare în urma pozițiilor luate de liderii grupării PPE, lideri pe care șeful europarlamentarilor PSD de la Bruxelles îi atacă. Dan Nica susține că politicieni de vârf din PPE pun presiune asupra procurorilor și judecătorilor din România, în contextul propunerii lui Kovesi pentru funcția de procuror general al Europei.

Scandalul Kovesi ia amploare: Nica lovește în Weber și PNL

Nica se ia de Manfred Weber, liderul grupului PPE, pe care îl acuză că prin mesajele sale se implică în mod incorect în actul de justiție din România. Liderul PSD sesizează o imixtiune a politicului în justiție din afara țării. Fostul ministru al Comunicațiilor este mâhnit că liberalii nu iau poziție în cazul acestor presiuni și spune că toate declarațiile lui Weber vin în contextul campaniei politice pentru șefia Comisiei Europene.

“PNL trebuie să spună public dacă susţine sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din România. Nu am văzut astfel de poziţii din partea PPE în legătură cu protocoalele secrete dintre magistraţi şi serviciile de informaţii, prin care au fost încălcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred că nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului, pe care a fost clădită Uniunea Europeană”, a comentat Dan Nica.

Dan Nica e supărat pentru că Weber o apără pe Kovesi

Manfred Weber cere renunțarea la anchetarea lui Kovesi

“Observăm că Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor şi judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României”, a mai spus Dan Nica.

Manfred Weber a lansat controversa pe Twitter. Liderul PPE a declarat că procurorii din România ar trebui să renunțe la anchetarea Laurei Codruța Kovesi. “Dacă procedurile legale împotriva dnei Kovesi nu vor fi revocate/reconsiderate vom cere o dezbatere în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European. Facem, de asemenea, apel la @PES_PSE şi @ALDEParty să ia poziţie publică împotrivă partidelor surori din Guvernul României.”, a spus pe twitter Manfred Weber.