Scandal în cazul Luizei Melencu! DIICOT: „Mama ei a refuzat să ofere probe biologice”

Alexandru Năstase   
în HotNews
24/09/2019, 11:31
Scandal în cazul Luizei Melencu! DIICOT: „Mama ei a refuzat să ofere probe biologice” GALERIE FOTO
Luiza Melencu a dispărut de acasă din luna aprilie. Sursa foto - facebook

Scandal în cazul Luizei Melencu! Procurorii DIICOT au anunțat că vor preleva probe biologice de la mama Luizei Melencu, pentru efectuarea unei noi expertize judiciare genetice. Nu a fost chiar atât de simplu. Cei de la DIICOT au obținut în acest sens chiar și o autorizare de la un judecător de la Tribunalul Bucureşti. Au făcut lucrul acesta după ce mama fetei a refuzat, la sfatul avocatului, prelevarea probelor.

Scandal în cazul Luizei Melencu!

Reprezentanții DIICOT spun că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identităţii victimei. ”La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile Melencu Monica Georgeta în scopul prelevării de probe biologice.

Acestea sunt necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice. S-a solicitat consimțământul părții civile Melencu Monica Georgeta, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă Melencu Monica Georgeta, mama victimei majore.

Scandal în cazul Luizei Melencu! Luiza Melencu
Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o pe Luiza Melencu. Sursa foto – facebook

DIICOT: „Mama ei a refuzat să ofere probe biologice”

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019. Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, au scris cei de la DIICOT.

Vă reamintim că Luiza Melencu a dispărut de acasă încă din luna aprilie. În ciuda apelurilor făcute de părinții acesteia, cazul a erupt abia după ce Alexandra Măceșanu a fost ucisă de Gheorghe Dincă, pe 25 iulie.

 

 

Închide ×