News

Scandal în CEx-ul PSD! Robert Sorin Negoiță, acuzat de Oprișan că „a vândut” alegerile europarlamentare

13.06.2019 | 18:56
Scandal in CExul PSD Robert Sorin Negoita acuzat de Oprisan ca a vandut alegerile europarlamentare

Comitetul Executiv Național (CEx) al PSD a avut parte de mai multe momente tensionate, între susținătorii celor două tabere conduse, cel puțin simbolic, de către primarul Capitalei Gabriela Firea și de premierul Viorica Dăncilă. Tensiunile au atins cote maxime în momentul în care baronul de Vrancea Marian Oprișan, care face parte din tabăra premierului și primarului sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, s-au contrat dur.

Scandal între Oprișan și Robert Sorin Negoiță în CEx-ul PSD

Potrivit podul.ro, președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, alături de Niculae Bădălău, l-ar fi acuzat pe Robert Sorin Negoiță că a „vândut” alegerile europarlamentare din sectorul 3, în favoarea partidului Pro România. Acuzația a venit în momentul în care primarul sectorului 3 a spus că dacă Viorica Dăncilă va deveni președintele PSD, atunci partidul va risca o adevărată „apocalipsă electorală”.

Robert Sorin Negoiță este unul dintre liderii grupării care se opune Vioricăi Dăncilă, alături de Paul Stănescu și de primarul Capitalei, Gabriela Firea. De altfel, Negoiță i-a criticat pe politicienii din cealaltă tabără în termeni duri, când a fost întrebat de un trio la conducerea PSD care i-ar conține pe Viorica Dăncilă, Marian Oprișan și Niculae Bădălău: „Pot să mă abțin? Un coșmar! Nu vreau să intru prea mult în detalii. Scenarii putem să ne imaginăm multe. Ăsta pe care mi l-ați spus e un coșmar”.

Scandal în CEx-ul PSD între Robert Sorin Negoiță și Marian Oprișan
Scandal în CEx-ul PSD între Robert Sorin Negoiță și Marian Oprișan *foto: colaj B1

Robert Sorin Negoiță, acuze dure la adresa guvernului Dăncilă

Președinte al Asociației Municipiilor din România, primarul sectorului 3 a avut o reacție acidă la adresa guvernului României, pe tema legii bugetului:

„Am spus marți că ni s-a promis că se dau banii înapoi. Am văzut că nu sunt probleme (n.r declarație a Vioricăi Dăncila) . Cum să nu fie, când s-au furat banii pe primele 3 luni?! Guvernul a furat banii administrației publice locale (…) Este un document semnat în care s-au stabilit procente, procente care au fost furate de Guvern. Nu ai cum să nu fii pesimist. Peste 100 de milioane au fost furați de la Primăria Sector 3″, a acuzat Robert Sorin Negoiță.

Acesta a continuat apoi cu privire la lipsa de transparență din guvern: „Este cea mai lipsită de transparenţă administraţie publică din Europa, este inadmisibil, nu suntem Africa şi să transparentizăm activitatea, adică vreau să văd şi eu câţi angajaţi are ministerul cutare şi care e fişa postului pentru fiecare dintre ei, activitatea lor zilnică. (…) Guvenul ar trebui să reducă numărul de ministere şi mai ales numărul de angajaţi. Mai puţin cu amante, mai puţin cu cumetrii, mai puţin cu din astea”, a mai spus Negoiță, la începutului CEx PSD.