News

Scandal în Coaliție. Un lider PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare: ”Arată dispreț față de țară!”

Un nou scandal în Coaliția de guvernare. Un lider PNL din teritoriu cere scoaterea UDMR din Executiv și lansează acuzații la adresa formațiunii lui Kelemen Hunor.
02.12.2022 | 12:35
Scandal in Coalitie Un lider PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare Arata dispret fata de tara
Un lider PNL cere ieșirea UDMR de la guvernare: ”Arată dispreț față de țară!”. Sursa foto: presasm.ro
ADVERTISEMENT

Ziua Națională de 1 decembrie aduce un nou scandal uriaș în Coaliția de guvernare PNL – PSD – UDMR.

Un lider PNL cere ieșirea UDMR de la guvernare: ”Arată dispreț față de țară!”

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a scris vineri, 2 decembrie, pe pagina sa de Facebook, că ”UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”.

ADVERTISEMENT

Liberalul explică motivele care stau la baza acestei cereri majore. Cozma spune că formațiunea condusă de Kelemen Hunor nu mai poate reprezenta statul român după ce liderii ei nu au transmis niciun fel de mesaj de Ziua Națională a României.

Politicianul PNL îi acuză pe colegii de coaliție că nu mai pot reprezenta o țară pentru care își arată ”pe față” disprețul.

ADVERTISEMENT

”UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani.

Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică. Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea?

ADVERTISEMENT

De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă.

Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, scrie Cozma.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu cere scuze publice din partea unui parlamentar UDMR

Poziția din prezent a lui Adrian Cozma vine la câteva zile după ce președintele grupului UDMR din Parlament, Csoma Botond, a iscat un alt scandal. Acesta a spus, la ședința solemnă dedicată zilei de 1 decembrie, că ”Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

După această declarație considerată de mulți scandaloasă, și PSD a reacționat prompt.

Joi, Marcel Ciolacu a afirmat că președintele UDMR Kelemen Hunor ar trebui să îi solicite lui Csoma Botond să îşi ceară public scuze.

ADVERTISEMENT