News

Scandal în Educație după Evaluarea Națională. Replică dură pentru fostul ministru Funeriu din partea unui profesor. ”Nu părinții sunt vinovați”

Este scandal în Educație pe tema viitoarelor note la Evaluarea Națională. Fostul ministru Funeriu a primit o replică din partea unui profesor, după ce a spus că părinții sunt vinovați de eventuale rezultate modeste.
22.06.2022 | 13:15
Scandal in Educatie dupa Evaluarea Nationala Replica dura pentru fostul ministru Funeriu din partea unui profesor Nu parintii sunt vinovati
Scandal în Educație după Evaluarea Națională. Replică dură pentru fostul ministru Funeriu din partea unui profesor. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, spune că elevii care vor obține mai puțin de nota 6 la proba de matematică de la Evaluarea Națională reprezintă ”pur și simplu echivalentul analfabetismului”.

Scandal în Educație după Evaluarea Națională. Un fost ministru dă vina pe părinți pentru posibilele note modeste ale elevilor

Aflat în funcție la Învățământ în perioada 2009-2012 în Guvernul Boc, Funeriu merge mai departe și este de părere că vina pentru evoluția modestă la examen a unui copil îi revine exclusiv părintelui.

ADVERTISEMENT

”Am analizat subiectele de la matematică, clasa a VIII-a. O notă de sub 6 denotă pur şi simplu echivalentul analfabetismului.

Dacă eşti părintele unui copil cu notă sub 6, să îți fie ruşine. E vina ta, nu a şcolii.

Niciun politician nu vă va spune acest adevăr, pentru că preferă să arunce toată vina pe cei 250.000 de profesori, mângâind pe creştet, pentru voturi, părinți inconştienți.

ADVERTISEMENT

Dragii mei: e nevoie nu doar de lideri buni, ci şi de un popor care să ştie să se lase condus. Lideri nu avem. Popor… cred că încă avem. Dar cine sunt eu să judec?”, scrie fostul ministru, pe Facebook.

Replică dură pentru fostul ministru Funeriu din partea unui profesor. ”Nu părinții sunt vinovați”

La scurt timp după postarea sa din mediul online, Funeriu a primit o replică dinspre un cadru didactic.

ADVERTISEMENT

Marcel Bartic, un profesor care predă istorie de 17 ani, îi transmite fostului ministru că nu părinții sunt vinovați de prestațiile elevilor la examen.

”Daniel Funeriu a afirmat deunăzi că vinovații pentru notele sub șase la Evaluarea Națională sunt părinții. Nu, nu sunt.

ADVERTISEMENT

Explicația este una foarte simplă. Sistemul de învățământ este un serviciu public.

Să mai repetăm o dată ca să ne asigurăm că înțelege toată lumea inclusiv domnul Funeriu. Învățământul este un serviciu public. Deci noi, părinții, nu trebuie să ne pricepem la matematică.

Dacă pe mine, Gigel din comuna Pierduta, județul Aruncați, nu m-a blagoslovit bunul Dumnezeu decât cu patru clase și o profesie de agricultor dar îmi plătesc taxele și impozitele, responsabilitatea ca Aguridă ăsta al meu să ia șase la Evaluarea Națională revine fix instituției care trebuia să se ocupe de treaba asta”, spune Bartic, conform EducatiePrivata.ro.

ADVERTISEMENT