Fotbal international

Scandal în Europa League! Acuzații de blat la meciul unei posibile adversare a FCSB-ului. Video

05.08.2018 | 19:10
Scandal in Europa League Acuzatii de blat la meciul unei posibile adversare a FCSBului Video

Scandal în Europa League! UEFA  investighează trei meciuri care s-au disputat în preliminarii și care sunt suspectate de blat. Printre echipele care ar fi participat la trucarea de meciuri se numără și o posibilă adversară a FCSB-ului din play-off-ul Europa League, în cazul în care echipa lui Nicolae Dică trece de Hajduk Split în turul 2.

UEFA a pornit o investigație cu privire la meciul dintre FK Sarajevo și Atalanta, după ce italienii s-au impus în deplasare cu scorul de 8-0. Forul continental verifică posibilitatea plasării unor pariuri dubioase, având în vedere scorul – fluviu înregistrat în confruntarea de la Sarajevo. Atalanta este unul dintre cei opt posibili adversari ai FCSB-ului în play-offul Europa League, în cazul în care bucureștenii vor trece în turul 2 preliminar de croații de la Hajduk Split. În partida tur, jucată pe terenul italienilor, scorul a fost egal, 2-2, iar Atalanta a avut doar două șuturi pe spațiul porții. În Bosnia, lucrurile au stat cu totul altfel și italienii au intrat la pauză cu un avantaj de cinci goluri. La final, Atalanta a avut 10 șuturi pe spațiul porții, iar UEFA s-a autosesizat cu privire la un posibil aranjament de meci.

Scandal în Europa League! Acuzații de blat și la Rio Ave – Jagiellonia 4-4

Un alt meci suspect intrat în atenția UEFA este Rio Ave – Jagiellonia 4-4. Polonezii au învins în tur cu scorul de 1-0, însă în Portugalia a fost spectacol de goluri. Polonezii au deschis scorul, dar Rio Ave a intrat în avantaj la pauză după un gol marcat în minutul 3 de prelungiri. Polonezii au egalat după pauză, gazdele au marcat după doar șapte minute și au fost din nou egalate. Oaspeții au fost aproape să dea lovitura în minutul 72 prin Popsipil, dar Furtado a stabilit scorul final în minutul 84, 4-4.

Scandal în Europa League și în primul tur preliminar

Cea de-a treia partidă investigată de forul continental s-a disputat în primul tur preliminar Europa League, între Luftetari și Ventspils. În tur, Ventspils s-a impus cu scorul de 5-0, la capătul unui meci în care Adeleke Akinyemi a marcat de patru ori, toate golurile jucătorului fiind în prima repriză. În retur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 3-3. Luftetari a înscris în minutul 44, dar în mod miraculos oaspeții au intrat la cabine în avantaj, după două goluri marcate în minutele 45+3 și 45+8. Gazdele au preluat avantajul pe tabelă după pauză, iar golul egalării a fost marcat în al treilea minut de prelungiri.

UEFA a acordat în acest an cea mai mare suspendare din istoria fotbalului, după ce s-a demonstrat că albanezii de la Skenderbeu au trucat nu mai puțin de 53 de meciuri. Forul continental a decis ca Skenderbeu să nu mai participe în nicio competiție europeană pe o perioadă de 10 ani.