Sport

Scandal în Federaţia Georgiană de Rugby. S-a lăsat cu împuşcături şi arestări

17.09.2020 | 19:21
Scandal in Federatia Georgiana de Rugby Sa lasat cu impuscaturi si arestari
ADVERTISEMENT

Merab Beselia, vicepreşedintele Federaţiei Georgiene de Rugby(FGR), a fost arestat după ce l-a împuşcat pe Ramaz Kharazishvili, jucător în naţionala ţării sale de rugby în 7.

Incidentul a avut loc în incinta federaţiei, după o dispută aprinsă între cei doi, pe 16 septembrie. Kharazishvili a fost deja operat, fiind în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Ramaz Kharazishvili este fostul căpitan al naţionalei Georgiei de rugby în 7 şi un aprig contestatar al federaţiei naţionale.

Scandal „rezolvat“ cu pistolul în Federaţia Georgiană de Rugby

Scandalurile în rugby-ul georgian s-au ţinut lanţ în ultima perioadă. 32 de cluburi l-au acuzat pe preşedintele interimar Giorgi Gorgaslidze că ar fi zădărnicit eforturile de organizare a unei comisii pentru combaterea efectelor coronavirusului în sport.

ADVERTISEMENT

Au existat critici şi asupra modului în care au fost folosite fondurile de la stat, dar şi din cauza faptului că nu s-au organizat alegeri pentru funcţia de preşedinte, care este vacantă încă din ianuarie.

Ramaz Kharazishvili este un aprig contestatar al conducerii federaţiei de rugby, iar în cursul zilei de 16 septembrie, în urma unei dispute cu vicepreşedintele Merab Beselia, a fost împuşcat de cel din urmă.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost confirmat şi de oficialii federaţiei, care nu au oferit însă informaţii suplimentare.

„Kharazishvili a suferit răni la nivelul piciorului. Viaţa lui nu este în pericol. Toţi angajaţii federaţiei colaborează cu Poliţia“, a declarat Tornike Gogebashvili, locţiitorul preşedintelui.

ADVERTISEMENT

Poliţia a demarat o anchetă pentru dobândire ilegală, posesie şi uz de arme de foc.

Naţionala de rubgy a Georgiei este calificată la Cupa Naţiunilor 2020, unde face parte dintr-o grupă cu Anglia, Irlanda şi Ţara Galilor.

ADVERTISEMENT