Sport

Scandal în fotbalul englez. Un faimos analist acuză că a fost dat afară pentru că este alb

Mark Lawrenson, fostul fundaș al lui Liverpool, a afirmat că a fost pus pe liber de BBC din cauza vârstei sale de 65 de ani și pentru că este alb.
26.09.2022 | 10:04
Scandal in fotbalul englez Un faimos analist acuza ca a fost dat afara pentru ca este alb
Mark Lawrenson, 65 de ani, a participat în calitate de specialist BBC la șase ediții ale Cupei Mondiale
ADVERTISEMENT

Fostul internațional irlandez Mark Lawrenson a dezvăluit într-un interviu acordat cotidianului Sunday Times că despărțirea de postul BBC nu s-a produs de comun acord.

“BBC, cei mai răi când vine vorba de vești proaste”

În luna mai, înaintea finalei Cupei Angliei dintre Liverpool și Chelsea, Lawro, așa cum era cunoscut în Marea Britanie, a apărut pentru ultima oară în emisiunea Football Focus, pe care o prezenta de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Fost fundaș al lui Liverpool între 1981 și 1988, Lawrenson era un analist foarte apreciat în Anglia, iar în calitate de al doilea comentator, a transmis de la șase ediții ale Cupei Mondiale.

Cu toate acestea, în primăvara acestui an, a fost anunțat că nu mai face parte din planurile celor de la BBC. “Probabil, sunt cei mai răi atunci când vine vorba să îți dea vești proaste”, a afirmat Lawrenson, care a acuzat și maniera în care i s-a adus la cunoștință decizia postului.

ADVERTISEMENT

BBC se teme de moarte să nu deranjeze pe cineva

Într-o convorbire telefonică din luna martie, i s-a cerut să meargă la Manchester pentru a se întâlni acolo cu cineva din conducerea BBC. “Le-am cerut să îmi spună pe loc ce au de gând să îmi transmită. Nu voiam să bat 80 de kilometri până la Manchester doar pentru ca cineva să îmi spună la o ceașcă de cafea că nu voi mai lucra de la anul”, a continuat Mark Lawrenson.

El a mărturisit celor de la Sunday Times că a fost scos din echipa specialiștilor din fotbal de la BBC pentru că “Am 65 de ani și sunt un bărbat alb.”

ADVERTISEMENT

Mark Lawrenson a mai spus că faimoasa corporație britanică este “înspăimântată de moarte ca nu cumva să supere pe cineva”.

BBC nu a reacționat la declarațiile lui Lawrenson

“Dacă în mod normal te gândești să spui primul lucru care îți vine în cap, aici te gândeai: dacă voi spune asta, voi avea probleme? Era ca și cum jucam cu picioarele legate”, a povestit Lawrenson.

ADVERTISEMENT

Tot el a dat un exemplu în acest sens de la un meci disputat în urmă cu 25 de ani, la câteva zile după moartea Prințesei Diana, iar un editor BBC l-a sfătuit să nu vorbească de zid în descrierea loviturilor libere.

Postul național de radio și televiziune al Marii Britanii nu a oferit vreun răspuns până acum la comentariile lui Mark Lawrenson.

ADVERTISEMENT
Tags: