Fotbal international

Cazul Jatta. Un african a ajuns vedetă la Hamburg, dar după ce şi-a falsificat data naşterii şi numele

08.08.2019 | 12:39
Cazul Jatta Un african a ajuns vedeta la Hamburg dar dupa ce sia falsificat data nasterii si numele

Presa sportivă din Germania are ca subiect în aceste zile cazul Jatta. Un jucător african, care evoluează în Bundesliga 2, la un club de mare tradiţie, Hamburg, a devenit dintr-o dată vedetă, dar nu pentru calităţile sale fotbalistice, de altminteri unele optime, ci poveştii vieţii sale, una bună de scenariu de film care să umple sălile garantat.

Scandal în fotbalul german. Un jucător şi-a falsificat identitatea şi data naşterii

Bakery Jatta este din Guineea şi a ajuns în Germania în 2015, după ce a traversat deşertul Sahara şi apoi Mediterana până în Italia într-o barcă mare, alături de alţi imigranţi, în căutarea unui vieţi mai bune pe pământ european. Aceştia îşi riscă vieţile într-un gen de călătorii foarte periculos, nu de puţine ori petrecâdu-se drame cu aceşti oameni.

Din fericire, nu a fost cazul cu Bakery Jatta, cum este el înregistrat în acte şi în documentele fotbalului german. A declarat că nu a jucat niciodată fotbal într-o echipă, ci numai în pcioarele goale, pe stradă. După ce a ajuns într-un centru pentru imigranţi minori a fost în atenţia lui Werder Bremen, dar a ales să meargă la Hamburg, unde la 18 ani deja debuta în echipa mare. În actele sale scrie Bakery Jatta, născut pe 6 noiembrie 1995.

Bakary Jatta Hamburg. Şi-a falsificat data naşterii şi numele

Ce pedeapsă poate să primească

Însă cei de la cotidianul Bild au dexcoperit că jucătorul a prezentat documente falsificate. În realitate îl cheamă Bakary Daffeh şi are cu trei ani mai mult, fiind născut în 1995. A jucat un meci în naţionala U20 a ţării sale şi a evoluat la două echipe de club de pe continentul negru, în Nigeria şi în Senegal. Imediat după plecare sa în Europa în 2015 nu s-a mai auzit un cuvânt despre Bakary Daffeh.

Hamburg susţine că paşaportul şi permisul de şedere în Germania sunt în regulă şi că jucătorul riscă doar o suspendare minoră şi schimbarea numelui pe tricoul de joc. Se presupune că a decis să se facă trei ani mai tânăr pentru a fi sigur că va primi azil în Germania, unde pentru copii se acordă automat dreptul de şedere, spre deosebire de adulţi, unde trebuie îndeplinite anumite criterii.