Sport

Scandal în Franța! Un jucător e acuzat pentru că a refuzat să protesteze împotriva homofobiei

Scandal uriaș în fotbalul din Franța! Un jucător al lui AS Monaco este pus la zid pentru că a refuzat să aducă proteste împotriva homofobiei.
22.05.2024 | 16:40
Scandal in Franta Un jucator e acuzat pentru ca a refuzat sa protesteze impotriva homofobiei
Scandal uriaș în Franța după ce un fotbalist al lui AS Monaco a refuzat să protesteze împotriva homofobiei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Scandal uriaș în Franța chiar în finalul sezonului din Ligue 1! Mohamed Camara, mijlocașul lui AS Monaco, este acuzat și criticat pentru că a refuzat să protesteze împotriva homofobiei. Ministrul sportului din Franța a cerut „cele mai severe sancțiuni” atât pentru mijlocașul din Mali, cât și pentru AS Monaco.

Scandal în Franța! Un jucător e acuzat pentru că a refuzat să protesteze împotriva homofobiei

Ligue 1 a organizat campania anuală împotriva homofobiei chiar în ultima etapă a sezonului. Fotbaliștii de la toate echipele au purtat tricouri cu o insignă pe care a fost înfățișat cuvântul „homofobie” tăiat. Mohamed Camara, mijlocașul lui AS Monaco, a stârnit numeroase controverse în Franța.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul din Mali a acoperit insigna de pe tricou cu două bucăți de bandă în timpul meciului câștigat de AS Monaco, scor 4-0 cu Nantes, în ultima etapă din Ligue 1. De asemenea, Mohamed Camara a boicotat fotografia de grup a vicecampioanei Franței de la începutul meciului.

Toți fotbaliștii stăteau în fața unui banner pe care a fost înfățișat același mesaj. Amélie Oudéa-Castéra, ministrul francez al sportului, a reacționat dur după gestul lui Mohamed Camara pe care l-a numit „inacceptabil”. De asemenea, ministrul sportului din Franța a cerut sancțiuni drastice atât pentru fotbalist, cât și pentru AS Monaco.

ADVERTISEMENT

„Homofobia nu este o opinie, este o crimă. Și homofobia ucide. Mohamed Camara trebuie să fie aspru pedepsit”, a scris Aurore Bergé, ministrul francez al egalității de șanse, pe rețelele de socializare.

AS Monaco, prima reacție după scandalul provocat de Mohamed Camara

AS Monaco a oferit o primă reacție după controversele provocate de Mohamed Camara prin vocea directorului general, Thiago Scuro. Oficialul vicecampioanei Franței l-a contactat pe Arnaud Rouger, directorul general al LFP, pentru a-și prezenta scuzele.

ADVERTISEMENT

„Ca organizație, sprijinim acțiunea Ligii. Mo a făcut asta din motive religioase. Este un subiect foarte sensibil la toate nivelurile pentru că trebuie să respectăm și toate religiile. Dar, ca organizație, suntem foarte triști de acest episod și vrem să clarificăm că nu sprijinim acest lucru.

Cred că s-ar putea întâmpla (n.r. sancționarea lui Mohamed Camara). Sperăm că nu. Pentru că, pentru mine, cu siguranță nu este corect să pedepsesc întreaga organizație. Nu se va mai întâmpla acest lucru în sezonul viitor”, a declarat Thiago Scuro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Adi Hütter, antrenorul lui AS Monaco, a declarat la finalul meciului că echipa sa a susținut inițiativa ligii și că acțiunile lui Mohamed Camara au fost „o alegere personală”.

camara

Ligue 1, al patrulea sezon consecutiv cu susținere pentru LGBTQ+

Cluburile profesioniste franceze au fost invitate pentru a folosi numere, banderole sau insigne de culoarea curcubeului pe tricouri pentru a susține mișcarea LGBTQ+. Este al patrulea sezon consecutiv în care LFP organizează o astfel de mișcare, iar controversele se țin lanț.

Cel mai celebru caz s-a petrecut în 2022, când Idrissa Gueye, fostul fotbalist al lui PSG, a refuzat să joace într-un meci în care actorii principali au fost obligați să poarte tricouri de culoarea curcubeului.

ADVERTISEMENT
Tags: