Sport

Scandal în grupa României la Europeanul de handbal! Antrenorul Ungariei s-a luat de arbitri după eșecul cu Norvegia

08.12.2018 | 17:56
Scandal in grupa Romaniei la Europeanul de handbal Antrenorul Ungariei sa luat de arbitri dupa esecul cu Norvegia

Vineri s-au disputat primele meciuri din grupa principală din care face parte și echipa națională a României la Campionatul European de handbal feminin și a apărut și primul scandal. Selecționerul danez al reprezentativei Ungariei, Kim Rasmussen, a acuzat arbitrajul după înfrângerea în fața Norvegiei.

Fostul antrenor de la CSM București, Kim Rasmussen, le-a acuzat pe conaționalele sale Karina Christiansen și Line Hesseldal Hansen că nu au penalizat-o pe norvegianca Stine Bredal Oftedal, jucătoare la Gyor, câștigătoarea Champions League în sezonul trecut, care ar fi comis pași în mai multe rânduri.

Kim Rasmussen se ceartă cu arbitrii la meciul Ungaria - Norvegia de la Campionatul European de handbal feminin
Kim Rasmussen se ceartă cu arbitrii la meciul Ungaria – Norvegia de la Campionatul European de handbal feminin

Scandal în grupa României la Europeanul de handbal: ”Arbitrii trebuie să cunoască jucătoarele”

”Ar fi plăcut dacă arbitrii ar penaliza-o din când în când pentru această greșeală. O urmăresc meci de meci în Ungaria și mereu face la fel! Arbitrii trebuie să cunoască jucătoarele”, a fost declarația făcută de Kim Rasmussen la conferința de presă, care a dus la primul scandal din grupa din care face parte și România la Campionatul European de handbal feminin.

Norvegia a spulberat Ungaria cu scorul de 38-25 și a obținut primele puncte în grupa principală de la Euro. Această victorie a nordicelor a venit după înfrângerea usturătoare în fața României, scor 31-23, din ultima etapă a primei faze a grupelor.

Elevele spaniolului Ambros Martin vor juca primul meci din grupele principale împotriva Olandei, întâlnirea urmând să aibă loc duminică, 9 dedembrie, de la ora 19:00. România este mare favorită la calificarea în semifinale, acolo unde acced formațiile clasate pe primele două poziții. În acest moment, ”tricolorele” au 4 puncte, la fel ca și Olanda și Germania. În clasament urmează Norvegia și Ungaria, amebele cu câte 2 puncte, iar pe ultima poziție se află Spania, fără niciun punct.

Tags: